NAPHA viser fram forskningsmiljøer innen psykisk helsearbeid på nye temasider.
Først ut er Høgskolen i Hedmarks praksisnære forskning. Forskningsmiljøet, som består av både forskere, brukere og fagfolk, ble vist fram under lanseringen av den nye temasiden på konferansen Dialog og fellesskap styrker forskningen i Trondheim 25. september.
-Høgskolen i Hedmark har samarbeidet med NAPHA om å utvikle sidene, forteller kommunikasjonsrådgiver i NAPHA, Ragnhild Krogvig Karlsen.
Professor Bengt Eriksson ved Høgskolen i Hedmark er blant forskerne som er presentert på den nye temasiden.
-Vi i Hedmark er veldig stolte av å være det første miljøet som blir presentert, sier Eriksson.
Han mener siden kan bidra til mer kontakt mellom miljøene.
-Det er mange små miljøer, og jeg håper siden kan gjøre disse mer kjent, både for hverandre og omverdenen. Både forskere, fagfolk og brukerorganisasjoner trenger å samarbeide tettere, og det tror jeg denne temasiden vil bidra til, mener han.
Det leserne finner på temasiden "Forskningsmiljøer" er:
Møtested
Hensikten med siden er å:
-Etterhvert vil man finne presentasjon av flere miljøer som forsker på psykisk helsearbeid. Høgskolen i Buskerud og Høgskolen i Nord-Trøndelag står for tur, sier Ragnhild Krogvig Karlsen.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?