Endret: 23. oktober 2013
Stian Reinertsen
MANGE BALLER I LUFTA: I tillegg til jobben som faglig rådgiver i NAPHA har Stian Reinertsen samboer, to barn på seks og 10 år, og trener innefotball sju-åtte ganger i uka. FOTO: Roald Lund Fleiner/NAPHA.

NAPHAs nye lagspiller

NAPHAs nye lagspiller

Når Stian Reinertsen ikke spiller innefotball med Norges mestvinnende futsal-lag, skal han som ny faglig rådgiver i NAPHA hjelpe kommunene med å gjøre sine psykiske helsetjenester mer forskningsbasert.

-Nå for eksempel, jobber jeg med å sammenfatte internasjonal forskning om hvor stor betydning dagaktivitet og arbeid har for livskvaliteten til mennesker med psykiske  helseproblemer, forteller Reinertsen, som har rukket å være én måned i NAPHA.

Bakgrunn som forsker

35-åringen, som opprinnelig kommer fra Sandnessjøen, har fra 2009 til han begynte i NAPHA vært stipendiat hos Nasjonalt Kompetansemiljø om Utviklingshemning (NAKU). Han er i sluttfasen av en doktorgrad innen arbeidsmarkedstiltak, dagtilbud, helse og livskvalitet blant personer med utviklingshemning.

-I NAPHA skal jeg bidra til å utvikle det faglige grunnlaget for bedre tjenester og oppfølging av personer med rusproblemer og psykiske lidelser, forteller Reinertsen.

Gjør forskning mer tilgjengelig

En del av dette arbeidet blir å sammenfatte det som allerede finnes av forskning både nasjonalt og internasjonalt, og gjøre dette tilgjengelig for ledere og tjenesteytere innen de kommunale psykiske helsetjenestene.

-Jeg skal også bistå kommunene i å lage godt design for forskning på egen praksis, sier han.

Design og finansiering

Han mener det kan være store forskjeller kommunene i mellom når det gjelder hva de ønsker kunnskap om.

-Noen ønsker kanskje å satse på arbeid, mens andre vil satse på samhandling. Jeg skal bistå dem med å lage et design som skal hjelpe dem til å få den kunnskapen de etterspør. I tillegg skal jeg bidra med å finne oversikt over aktuelle finansieringskilder til forskningen, forteller Reinertsen.

Når kunnskapen så er samlet inn skal han jobbe med å gjøre den lett tilgjengelig for kommunene.

-NAPHAs kunnskapsbase psykiskhelsearbeid.no blir en viktig kanal i dette arbeidet, sier Reinertsen, som har mange jern i ilden også utenom jobb.

Full timeplan

Med samboer og to barn på 10 og seks år skulle man tro timeplanen var full. Men Reinertsen får likevel plass til syv-åtte økter med innefotball - såkalt futsal - per uke.

-Min store lidenskap er futsal, hvor jeg har vært spillende trener for landets mestvinnende lag Nidaros futsal i snart 10 år, sier Reinertsen, som inntil for to år siden spilte for det norske landslaget i futsal.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen