Publisert: 15. november 2013
Tomasz Sokolowski, Brann
FORBILDE: Allerede før fotballsesongen 2013 startet kåret avisa Bergens Tidende Tomasz Sokolowski (midten) til banens beste, fordi han ved å fortelle om sin tid med depresjon var klubbens beste forbilde for barn og unge. FOTO: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport.

Tabuprisen til fotballspiller

Tabuprisen til fotballspiller

Brann-spiller Tomasz Sokolowski (28) er tildelt Tabuprisen 2013 fra Rådet for psykisk helse, for sin åpenhet om depresjon.

- Menn opplever depresjon sjeldnere enn kvinner. Derfor er det så flott når en kjent idrettsutøver som Tomasz Sokolowski forteller om hva som har skjedd i livet hans. Og det er viktig at det blir kjent at dette er noe man kan bli frisk av, sier generalsekretær i Rådet for psykisk helse, Tove Gundersen, til rådets nettside.

Ensomhet og mørke tanker

Tomasz Sokolowski spiller for Brann i Eliteserien. Tidligere har han spilt for Lyn og Viking. Han har 1 A-landslagskamp, og flere landskamper for U-19 og U-21. I februar i år fortalte han om tiden med depresjon de siste årene i et stort intervju med Bergens Tidende.

-Jeg har grått mye. Det har vært dype daler og mørke tanker, sa han i intervjuet.

Sokolowski fortalte om hvordan tilbakemeldinger han fikk gikk inn på ham, hvordan det var å grave seg ned i andres skjeve og nedbrytende kommentarer. Han beskrev ensomhet og mørke tanker. Og fortalte om hvordan han hadde fått hjelp.

-Et forbilde

-Menn venter ofte lengre enn kvinner før de søker hjelp. Sokolowski er et forbilde for mange unge, og gjennom å fortelle om utfordringene han har hatt kan det bidra til at unge som sliter ser at det ikke er noe å skamme seg over, og det kan gi håp, sier Tove Gundersen.

Delt ut 15 ganger

Tabuprisen ble i år delt ut for femtende gang, av Rådet for psykisk helse. Prisen kan tildeles personer, organisasjoner eller virksomheter som gjør en innsats for å bygge ned fordommer om psykisk helse, bryte tabuer, fremme inkludering, omtanke og åpenhet om psykisk helse.

I fjor gikk prisen til forfatter og tidligere blogger Linnéa Myhre, mens det i 2011 var politiker Karin Yrvin som fikk den.

  • Les mer om årets tildeling på nettsiden til Rådet for psykisk helse
TABUPRISEN
  • Tabuprisen ble i år delt ut for femtende gang, av Rådet for psykisk helse.
  • Prisen kan tildeles personer, organisasjoner eller virksomheter som gjør en innsats for å bygge ned fordommer om psykisk helse, bryte tabuer, fremme inkludering, omtanke og åpenhet om psykisk helse.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen