Publisert: 29. januar 2014
Kjetil Orrem, faglig rådgiver i NAPHA
NYTTIG: --Oversikten forteller både hvor det må settes inn større innsats, og hvor man kan satse på å opprettholde det gode arbeidet som allerede gjøres, sier faglig rådgiver i NAPHA, Kjetil Orrem. FOTO: Anne Kristiansen Rønning/NAPHA arkiv.

Sjekk psykisk helsefakta der du bor

Sjekk psykisk helsefakta der du bor

Finn ut hvordan unge trives på skolen, hvor mange som har psykiske lidelser og hvordan bruken av medisiner for denne gruppen er i din kommune og ditt fylke. Årets folkehelseprofil for alle landets 428 kommuner er nå klar.

Det er tredje gang at Folkehelseinstituttet gir ut folkehelseprofil for alle landets kommuner og fylker. Dermed kan man se utviklingen for de tre siste årene.

Trivsel, mobbing og psykisk helse

Blant det som måles er:

  • Om 10. klassinger trives bedre eller dårligere der du bor enn i landet forøvrig
  • Forekomsten av mobbing blant 10. klassinger
  • Andelen barn i alderen 10-17 år som bor i en husstand med lav inntekt
  • Om det er flere eller færre personer med psykiske symptomer og lidelser, vurdert etter data fra fastlege og legevakt, enn i landet forøvrig
  • Om det er flere eller færre personer som bruker legemidler mot psykiske lidelser, som blant annet angst og depresjon, enn i resten av landet

-Nyttige

-Folkehelseprofilene er nyttige ved at de viser både hvordan den enkelte kommune og det enkelt fylke ligger an sammenlignet med landet forøvrig, og ved at man kan se utviklingen over tid, sier faglig rådgiver i NAPHA, Kjetil Orrem.

Han mener oversikten kan hjelpe kommuner med å se hvilke områder de skal prioritere opp og ned.

-Oversikten forteller både hvor det må settes inn større innsats, og hvor man kan satse på å opprettholde det gode arbeidet som allerede gjøres, sier han.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen