Publisert: 31. januar 2014
Rigmor Galtung
Komiker, forfatter og blogger Rigmor Galtung. FOTO: Roald Lund Fleiner/NAPHA arkiv.

ECT som gjør at jeg ikke husker?

ECT som gjør at jeg ikke husker?

Fra å ha hatt fotografisk hukommelse som komiker, glemmer Rigmor Galtung nå stadig mer. Kan det være ECT-behandlingene hun har vært gjennom, spør hun seg i nytt blogginnlegg.

-Jeg husker  kollega Rune Andersen «irriterte» seg voldsomt over det da vi skulle spille en forestilling sammen. Han syntes det var blodig urettferdig at jeg lærte en tekst på ti minutter, mens han måtte pugge som en gal. Jeg er sikker på han hadde vært svært fornøyd i dag. Han hadde garantert slått meg, skriver Rigmor Galtung i blogginnlegget "ECT som gjør at jeg ikke husker?"

Følte seg tipp topp

Det er tre og et halvt år siden sist hun fikk ECT-behandling.

-Så egentlig er det vel bare tull å tro at det skal plage meg nå! Jeg har fått to runder. Første gang var det fire behandlinger, den siste  åtte, skriver Galtung, som var fornøyd rett etter behandlingene:

-Rett etter første runde med ECT var jeg strålende fornøyd, og syntes valget jeg hadde tatt var riktig. Jeg følte meg tipp topp, og selv om hullene i hukommelsen var mange, så gikk det over etter hvert. Langsomt kom den tilbake, men fremdeles er det ting jeg ikke husker fra perioden rett før og etter behandlingene. Enkelte ganger har venninner gledesstrålende mimret om morsomme ting vi gjorde, og jeg kan ikke i min villeste fantasi hente det opp i mitt eget hode - det er og blir borte!

-Hodet funker ikke

Nå glemmer hun stadig mer.

-Jeg er på jobben, og hodet funker liksom ikke. Jeg glemmer, har problemer med å konsentrere meg, og jo mer jeg tenker på det, jo verre blir det. Hver gang en tanke kommer inn i hodet, glipper den igjen etter få sekunder.

RIGMOR GALTUNG
Rigmor Galtung

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen