Publisert: 28. februar 2014
COLOURBOX35632562
IKKE FARLIG Å LE: Det er mer enn nok alvor i bransjen «psykiatri». Der kan det nærmest være farlig å le noen ganger. Man tøyser ikke med sykdom, gjør man vel, skriver NAPHA-blogger Rigmor Galtung. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com.

Heller sleivbemerkning enn medlidende tårer

Heller sleivbemerkning enn medlidende tårer

Heller en sleivbemerkning enn et «medmenneske» med tårevåte øyne og lommetørkle klart for å høre en forferdelig lidelseshistorie, mener NAPHA-blogger Rigmor Galtung.

-Det er mer enn nok alvor i bransjen «psykiatri». Der kan det nærmest være farlig å le noen ganger, skriver Rigmor Galtung i blogginnlegget  «Humor bedre enn tårevåt medlidenhet».

-Ramler inn i selvmedlidenheten

Hun viser til egne opplevelser, der venner i sykdomsperioder både har utfordret henne med humor og gjort det motsatte.

-Når andre opptrer som «gråtekoner» på dine vegne, er det kanskje naturlig at man etter hvert ramler inn i selvmedlidenheten. Selvmedlidenhet har for øvrig aldri gjort et menneske verken friskere eller lykkeligere, skriver hun.

-Bare dra - hvis du tør

Da var det bedre med venninnen som ba henne ta en valium da hun ville hjem fra fest, og spurte om venninnen ville bli med fordi hun ikke turte å være alene.

-Ja, bare dra du Rigmor, - hvis du tør, sa venninnen.

-Humor livsviktig!

Dette var like før Galtung ble innlagt første gang, for 13 år siden.

-Nå er jeg sikker på at mange rister på hodet, og tenker at jeg må ha verdens dårligste venninne - og stakkars meg. JA, det var nok ganske synd på meg akkurat da. Men det er det ikke nå! I dag har dette blitt en morsom historie, og gudskjelov for det! At humor er en sterkere forsvarsmekanisme enn fortrenging, er det dessverre mange som ikke er klar over. Humor kan være livsviktig, mener Galtung.

RIGMOR GALTUNG
Rigmor Galtung.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen