I dag ble nettressursen "Snakk om rus" relansert med flere nye verktøy og tilgjengelighet på mobil og nettbrett.
NETTRESSURS FOR HÅNDEN: Snakkomrus.no kan hjelpe deg til å bli en bedre rådgiver i spørsmål knyttet til alkohol og andre rusmidler, sier Lars Lien, leder for Nasjonal kompetansetjeneste for ROP.
NETTRESSURS FOR HÅNDEN: Snakkomrus.no kan hjelpe deg til å bli en bedre rådgiver i spørsmål knyttet til alkohol og andre rusmidler, sier Lars Lien, leder for Nasjonal kompetansetjeneste for ROP.
LARS LIEN, leder Nasjonal kompetansetjeneste for ROP.
I forbindelse med Ropdagen 2015 13. januar lanserte Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (ROP) ny versjon av nettressursen Snakkomrus.no.
"Snakk om rus" ble første gang lansert i 2012 og er utviklet spesielt for ansatte i kommunens helse- og omsorgstjenester, i NAV og i spesialisthelsetjenesten. Nettressursen inneholder elektroniske kartleggingsverktøy som skal gjøre rådgivere dyktigere i samtaler om bruk av alkohol og andre rusmidler, samt opplevd psykisk stress.
Den nye versjonen er oppdatert med flere verktøy:
Fra før finner du verktøyene AUDIT, Alcohol-E, DUDIT, DUDIT-E, TWEAK og Alkoholenhetskalkulator på "Snakk om rus".
De fleste verktøyene er nå tilgjengelige både på nettstedet Snakkomrus.no og i Snakkomrus-applikasjonen. Sistnevnte kan lastes ned fra App Store og Google Play.
Nye "Snakk om rus" er tilpasset både PC og håndholdte enheter. Det innebærer at du kan foreta en kartlegging med den enheten du har for hånden, f.eks. mobil eller nettbrett. Teknisk sett er det et såkaldt responsivt design som gjør dette mulig, og som gjør deg uavhengig av pc.
I tillegg har du "Snakk om rus"-app'en, som etter at den er lastet ned, kan benyttes uten å måtte ha tilgang til Internett.
LARS LIEN, leder Nasjonal kompetansetjeneste for ROP.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?