Det døgnåpne tilbudet Lyspunktet, drevet av psykisk helsetjeneste i Nærøy kommune, har fått pasient- og brukertilfredshetsprisen 2014 fra brukerombudet i Nord-Trøndelag.
GLADE PRISVINNERE: Therese Hamlandsø, Grethe Kvisterø og Bärbel Klauert ved Lyspunktet mottok Pasient- og brukertilfredshetsprisen for 2014 i Nord-Trøndelag fra Kjell Vang. Lyspunktet holder til i Norges minste by, Kolvereid. FOTO: Morten Wengstad/Ytringen
GLADE PRISVINNERE: Therese Hamlandsø, Grethe Kvisterø og Bärbel Klauert ved Lyspunktet mottok Pasient- og brukertilfredshetsprisen for 2014 i Nord-Trøndelag fra Kjell Vang. Lyspunktet holder til i Norges minste by, Kolvereid. FOTO: Morten Wengstad/Ytringen
Lyspunktet er så bra at det i høyeste grad fortjener prisen, uttaler bruker Bärbel Klauert til Namdalsavisa.
Pasient- og brukerombudet i Nord-Trøndelag deler årlig ut sin pasient- og brukertilfredshetspris.
-Det er et tilbud med lave terskler, er brukerorientert og i stor grad brukerstyrt, det brukes av mange og er tilgjengelig når noen har bruk for det – gjerne 24 timer i døgnet året rundt. De som bruker tilbudet, føler seg godt ivaretatt og ser det som en viktig del av sitt nettverk. Folk samles rundt gode måltid og positive aktiviteter, sier ombud Kjell Vang.
-Dette er i høyeste grad medisin uten bivirkninger. Er du nedfor en dag, er det bare å ta en tur innom Lyspunktet. Her blir du løftet opp av folk som bare vil det beste for oss, sier Bärbel Klauert til avisa.
-Ombudet skulle gjerne ha sett at alle kommunene hadde kopiert Nærøy, og etablert et tilsvarende tilbud for folk som trenger denne typen lyspunkt, sier brukerombud Kjell Vang til Trønder-Avisa.
Prisen deles ut på bakgrunn av innspill fra brukere av helsetjenester i hele fylket.
-Bedre attest enn det kan vi vel ikke få, sier ansvarlig for tilbudet, Grethe Kvisterø.
Lyspunktet holder til i Kolvereid, som ligger i Nærøy kommune og er Norges minste by med sine 1638 innbyggere (tall fra 2013).
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?