ACT- og FACT-team, forpliktende samhandlingsmodeller og byer i Storbysatsingen psykisk helse er blant de som frem til 10. april kan søke om midler fra Helsedirektoratet.
Både eksisterende samhandlingsteam som ACT og FACT, samt de som vil opprette nye slike, er blant de som kan søke midler. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com.
Både eksisterende samhandlingsteam som ACT og FACT, samt de som vil opprette nye slike, er blant de som kan søke midler. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com.
Ordningen skal styrke tilbudet til mennesker med langvarige og sammensatte tjenestebehov.
-Forskning viser at denne målgruppen har stor nyttte av samtidig hjelp både fra sykehus og kommune, sier faglig rådgiver i NAPHA, Gaute Strand.
Han mener den ulike kompetansen disse to tjenestenivåene representerer da kan utnyttes til det beste for brukeren.
Disse fem tidligere tilskuddsordningene er nå slått sammen til en pott på 202 millioner kroner:
Blant tildelingskriteriene er at tiltaket skal være recovery-basert, at brukermedvirkning kartlegges gjennom for eksempel Bruker Spør Bruker eller KOR, og at tiltaket er kunnskapsbasert og har en god metodebeskrivelse. Eksempler på kunnskapsbaserte modeller er ACT, FACT og Housing First.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?