Flere kan få frivillig hjelp dersom man har gode systemer for å oppdage tegn på at en ny krise er i emning, avdekke eller dempe forverring og søke hjelp på en hensiktsmessig måte. Dette vil kunne ivaretas gjennom personlige beredskapsplaner.
Som et element i prosjektet “Frivillighet før tvang”, gjennomført i regi av Rådet for psykisk helse, er det utarbeidet et utkast til mal for beredskapsplan.
Malen er basert på erfaringer fra helseforetakene. Planen er først og fremst tenkt å være brukerens plan, og uttrykke brukerens planer og ønsker ved en eventuell fremtidig krise. Malen kan fritt tas i bruk og endres etter eget skjønn.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?