En god kompetanseplan for helse- og omsorgstjenesten vil bidra til å heve kvaliteten på de tjenestene vi skal gi brukerne. Den kan bidra til at kommunene er bedre forberedt til å møte fremtidens kompetansebehov.
VERKTØY: En kompetanseplan kan vise veien.
VERKTØY: En kompetanseplan kan vise veien.
Denne veilederen er utarbeidet av LØKTA (interkommunal kvalitetsutviklingsenhet for helse- og sosialtjenestene i Midt-Troms) på oppdrag fra Fylkesmannen i Troms. Hensikten er å lykkes med et planarbeid i kommunene som er målrettet, systematisk og strategisk i forhold til kompetanseplanlegging på kommuneorganisasjonens største arbeidsplass – helse- og omsorgssektoren.
En god kompetanseplan for helse- og omsorgstjenesten vil bidra til å heve kvaliteten på de tjenestene vi skal gi brukerne. Den vil være et verktøy for rekruttering og stabilisering av personell i kommunale helse- og omsorgstjenester.
Nyttig for politikerne
Den vil også gi politisk- og administrativ ledelse i kommunen en god oversikt over utfordringene som kommunehelsetjenesten står ovenfor i fremtiden både i form av omfang og nye oppgaver. Dette kartlegges gjennom arbeidet med en kompetanseplan, noe som vil bidra til at kommunene er bedre forberedt til å møte fremtidens kompetansebehov iforhold til både nye oppgaver og roller.
Veilederen finner du her.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?