Hjelper folk med rus- og psykiske helseproblemer ut i jobb

Publisert: 30. oktober 2015
Oppdatert: 14. september 2018

SE FILM om jobbspesialister ved å trykke på bildet. FOTO: Hadeland IPS.

SE FILM om jobbspesialister v...

Hjelper folk med rus- og psykiske helseproblemer ut i jobb

-En NAV-veileder bruker tre prosent av tiden sin ute hos arbeidsgivere. Vi bruker 65 prosent, sier teamleder og jobbspesialist Thomas Gulbrandsen i Individuell Jobbstøtte (IPS) på Hadeland.

Jobbspesialister er nøkkelpersoner i IPS, som handler om å hjelpe folk med alvorlige psykiske helseproblemer og rus ut i vanlig, lønnet jobb. Mange har bakgrunn fra næringslivet, og vet hvordan arbeidsgivere tenker.

-Må kunne arbeidslivet

Se en helt ny film fra Hadeland IPS, som gir deg innblikk i hvordan en jobbspesialist opererer til det beste både for brukere og arbeidsgivere.

-En viktig del av jobben vår er matche jobbsøkers ferdigheter, kompetanse og motivasjon opp mot gode arbeidsgivere. Vi som jobbspesialister må kunne arbeidslivet, og vårt team er derfor sammensatt av folk med ulik fagkompetanse fra privat og offentlig virksomhet, forteller Gulbrandsen i Hadeland IPS. 

Over halvparten i vanlig jobb

Han er stolt av resultatene Hadeland IPS oppnår.

- Vi jobber med de NAV har vurdert at står lengst fra arbeidsmarkedet. Etter tre år med IPS i Hadeland, viser resultatene at over halvparten av våre arbeidssøkere får vanlige jobber med lønn. Det er ganske oppsiktsvekkende, sier Gulbrandsen entusiastisk.

Ut av kontoret

En viktig suksessfaktor er ifølge Gulbrandsen å være mye ute hos arbeidsgiverne.

-En NAV-veileder bruker tre prosent av tiden sin ute hos arbeidsgivere. Vi bruker 65 prosent av tiden vår ute i ordinære bedrifter. Det er der jobbene er, og derfor må vi ut av kontorene, sier Gulbrandsen til napha.no.

Jobbspesialistene samarbeider også tett med helsepersonell og NAV.

Kommenter:

Mer om

nyheter ips multimedia arbeid.og.psykisk.helse

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen