Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 37

Siste nytt

Trond Asmussen, prosjektleder for Rask psykisk helsehjelp og faglig rådgiver i NAPHA
Sannhetens øyeblikk for Rask psykisk helsehjelp 26. oktober presenterer Helsedirektoratet en evalueringsrapport for pilotprosjektet Rask psykisk helsehjelp, på en nasjonal konferanse i Oslo.
På arbeidssemingar -Helsedirektoratet, NAPHA og Fylkesmannen i Vest-Agder
Kommunene skal få best mulig utbytte av psykologene Hvordan bruke psykologene best mulig i hver enkelt kommune? Og hvordan kan Fylkesmannen følge opp satsingen i sitt fylke? Disse spørsmålene drøftes arbeidsseminar for Fylkesmenn og kompetansesentre i dag.
Tor-Levin, Hofgaard, leder i Psykologforeningen
Slik trekker du psykologer til kommunen -Sørg for at psykologen ikke plasseres på et kontor for å jobbe alene! Psykologforeningens leder kommer med 10 råd som kan gjøre det lettere å få ansatt psykologer i kommunene.
Ingunn Amble, fagdirektør og psykiater, Modum Bad
Systematisk tilbakemelding gir bedre behandling Brukere som får mulighet til å gi systematiske tilbakemeldinger, og sammen med terapeuten bruker disse aktivt i terapien, får bedre utbytte av behandlingen. Det viser en ny doktorgradsavhandling.
Per Fugelli
Rett til kontaktlege for alvorlig syke Alvorlig syke pasienter på sykehus får rett til egen kontaktlege fra 15. september. Ordningen gjelder for somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert behandling for rusmiddelavhengighet.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Fit manual 1
FIT-manual 1: Hva virker i terapi? Alliansen mellom bruker og behandler er det mest virksomme i terapi. FIT Manual 1 viser til det empiriske grunnlaget for bruk av FIT som verktøy for feedback fra bruker til behandler.
FIT Manual 2
FIT-manual 2: Praktisk bruk Feedback-Informed Treatment (FIT) skal bidra til økt kvalitet og utbytte av behandling. Manual 2 veileder om det mest grunnleggende i praktisk bruk av FIT som tilbakemeldingsverktøy i behandlingen.
FIT - spør brukerne for å finne ut om retningen er riktig
Slutt å springe 100-meteren uten å ta tida! - Vi må tørre å spørre brukerne om hvordan hjelpen vi gir er nyttig - og så må vi ta svarene til følge. Det sier psykologspesialist Birgit Valla når hun underviser om Feedback-informerte tjenester(FIT).
Helseminister Bent Høie hos Stangehjelpa i Hedmark
Bedre psykisk helsehjelp etter radikale grep Stangehjelpa hjelper mange flere og bedre enn før. -For å komme hit har vi vært igjennom en krevende prosess, som er mer radikal enn hva mange forstår, skriver leder Birgit Valla.