Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 52 og 1

Siste nytt

Grete Daling og Arve Almvik
Ny studie om korsang for bedre psykisk helse Korsang som hjelp til bedring for mennesker med psykiske helseproblemer krever god tilrettelegging, og ledere med både musikalsk og relasjonell kompetanse, viser ny studie.
Kristin Ådnøy Eriksen og Torunn Madsen
Finner egen vei til bedring inspirert av recovery college I et prosjekt i Karmøy omdefineres psykisk helse-pasienter til studenter, som skal studere recovery for å finne sin egen vei til bedring.
Arbeid med følelser
Ungdom vil ha psykisk helse på timeplanen Rundt 1400 elever i ungdomsskolen i Ålesund har fått undervisning i psykisk helse de tre siste årene. –Nesten alle elevene sier det er viktig å få lære om dette, sier prosjektleder Anne Hilde Lystad.
musikkterapeut
Namsos kommune har fått musikkterapeut Sandra Ingebretsen er ansatt som musikkterapeut i Namsos kommune for å jobbe med korprosjektet «Syng deg friskere». - Jeg gleder meg til hver øvelse med denne gjengen, sier hun.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Rigmor Galtung og noen av karakterene hun spiller.
Yrkeslivet som bipolar -Det er aldri for sent å forstå og godta at ikke alle må ha et stabilt liv for å ha det bra, sier Rigmor Galtung.