Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 8

Siste nytt

NAPHA-ansatte, 10-årsjubileum på Dokkhuset i Trondheim 14. februar
Vi heier på kommunene! Under NAPHAs 10 års jubileumsseminar fikk vi se eksempler på godt psykisk helsearbeid i kommunene, som er senterets oppgave å bidra til.
Jubileumssending NAPHA 10 år - programledere Arve og Siri
NAPHA 10 år - se hele sendingen Torsdag 14. februar streamet vi jubileumsseminaret Vi heier på kommunene - live. Her kan du se hele sendingen i opptak. Sendingen er delt i fire, og nederst i høyre hjørnet er hver del igjen delt inn i kapitler.
Del 2 Føreland
NAPHA 10 år - opptak del 2 Torsdag 14. februar 2019 streamet vi NAPHAs jubileumsseminar Vi heier på kommunene. Her kan du se del 2 - og resten av sendingen i opptak. Nederst i høyre hjørne av videovinduet i hver del finner du kapitler med de enkelte foredragene.
Del 3 Solli og Kjos
NAPHA 10 år - opptak del 3 Torsdag 14. februar streamet vi jubileumsseminaret NAPHA 10 år - Vi heier på kommunene på Napha.no. Her kan du se del 3 - og resten av sendingen i opptak. Sendingen er delt i fire. Nederst i høyre hjørnet av videovinduet i hver del finner du kapitler med de enkelte foredragene.
Del 4 Debatt
NAPHA 10 år - opptak del 4 Torsdag 14. februar streamet vi jubileumsseminaret Vi heier på kommunene på Napha.no. Her kan du se del 4 og hele sendingen i opptak. Sendingen er delt i fire. Nederst i høyre hjørnet av videovinduet finner du i hver del kapitler med de enkelte foredragene.
Liv Grethe Kinn
Forsker på brukernes opplevelse av IPS Nytt forskningsprosjekt i Bergen ser på hvorfor noen med alvorlige psykiske helseproblemer faller ut av jobb etter å ha fått hjelp gjennom Individuell jobbstøtte (IPS).
BErgen Brukerstemmen - 19
Ny animasjonsfilm om kommunenes veiledningsplikt Viser en alternativ måte å vurdere behandlingsnivå på, der brukerkompetansen er likeverdig med kommune og spesialisthelsetjeneste.
Adrian Dahl Askelund
Kan forhindre depresjon hos unge ved å trene på å huske positive hendelser Internasjonal toppublikasjon for 26 år gammel norsk psykologistudent ved Cambridge.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Ansatte i Frisk pust, Fjell kommune
Når psykisk helsetjenesten inntar treningssenteret Sammenhengen mellom fysisk aktivitet og psykisk helse er godt dokumentert. Det har Fjell kommune tatt på alvor.