Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 36 og 37

Siste nytt

Mette Ellingsdalen fra organisasjonen We Shall Overcome
Mener ny lov for å begrense tvang ikke går langt nok Mener den nye tvangsbegrensningsloven verken endrer maktforhold og definisjonsmakt i psykiatrien, beskytter mot overgrep eller sikrer retten til informert samtykke. 
Jeanette Varpen Unhjem
-Tenk deg om før du blir venn med pasient -At hjelpere etablerer vennskapsrelasjoner til pasienter med psykiske helseproblemer kan være positivt, men det kan også være forbundet med noen risikoer, sier forsker og sykepleier Jeanette Varpen Unhjem.
musikkterapi
Musikkterapi gjør en forskjell, viser ny rapport En ny rapport om musikkterapi, fra KoRus Vest Bergen slår fast at musikkterapi betyr mye for deres brukergruppe.
Floortje Scheepers
-Kunstig intelligens vil endre psykisk helsetjenestene radikalt -Kunstig intelligens vil endre helsetjenestene radikalt i årene som kommer, også psykisk helsetjenestene, hevder innovasjonsprofessor og leder for psykisk helse-institutt.
Eva van Nunen
Hjelper angstrammede med kunstig virkelighet-briller og stressmåling Personer med generalisert angstlidelse lærer å roe seg selv ved bruk av kunstig virkelighet-briller og beskjed om eget stressnivå.
corrigan verona
-Vær ærlig, åpen og stolt, du med en psykisk lidelse -Bevisst ordbruk og kampanjer reduserer ikke stigma, som mange har trodd. Det som virker, er å delta i samfunnet. Å være den man er, åpent. Og være stolt av det!
Nancy Majoor
Gir psykisk helsehjelp døgnet rundt via nettet Har gitt over 1300 brukere med psykiske helseproblemer tilgang til hjelp og samtale døgnet rundt hele uka.
petter anna anne Verona
-Recovery endrer hjernen, er alternativ til medisin Dette var ett av budskapene NAPHA-rådgiver Anna Kristina Knudsen kom med på konferansen «Shaping the future of Community Mental Health Care» i Verona i dag.
Mirella Ruggeri|
Ser mer positivt enn negativt på psykisk helsearbeids fremtid 10 gode og noen negative fremtidstegn for lokale psykiske helsetjenester i Italia, som har vært et foregangsland i overgangen fra psykiatriske sykehus til lokale tjenester.
Espen Haugom
Studerer psykosepasienters medbestemmelse i egen behandling Ny doktorgradsstudie undersøker psykosepasienter og helsepersonells bruk av samvalg.