Hopp til meny
Savn/blomst
SAVN: Tanken på de som er borte, og barn som opplever at foreldrene drikker for mye i jula, er blant temaene i et nytt innlegg skrevet av kommunepsykolog og blogger Birgit Valla. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no.

-Du er ikke her

-Hvordan skal denne julen bli? Hele familien samlet som vanlig, men du er ikke her, skriver psykolog og blogger Birgit Valla i en juleblogg inspirert av menneskene hun har truffet det siste året.
Birgit Valla
SAMLET SITATER: Blogger og psykolog Birgit Valla.

BIRGIT VALLA

  • Birgit Valla er kommunepsykolog i Stange kommune i Hedmark.
  • Hun har også fem års erfaring fra spesialisthelsetjenesten.
  • I en fast blogg på Psykologforeningens nettside deler hun sine personlige tanker om hverdagen som kommunepsykolog.
  • Med tillatelse fra Psykologforeningen gjengir napha.no deler av blogginnleggene.

-Hvordan skal denne julen bli? Hele familien samlet som vanlig, men du er ikke her. Det er så mange gode minner. Men de får meg bare til å gråte. For hvert minne kommer nye tårer. Den første julen uten deg. Det blir tøft og tungt, men heldigvis står familien sammen. Det er mange som har mistet ungdommen sin, akkurat slik som meg. De vet hvordan det er, de forstår.

Dette er ett av fem sitater psykolog og blogger Birgit Valla har samlet i innlegget Det er jul, publisert på Psykologforeningens nettside.

Foreldre som drikker

Blogginnlegget er inspirert av menneskene hun har truffet det siste året. Også barn som opplever at foreldrene drikker for mye i jula er tema i innlegget:

-Jeg ser pappa komme hjem. Han smiler og er fornøyd. Har vært på polet og handlet inn til jul. I dag er mamma og pappa blide og glade. Men jeg vet at det ikke varer. Det er snart juleferie og da drikker de mer enn ellers. Noen ganger er de bare blide til de sovner. Men ofte begynner de å krangle. Da må vi holde oss unna. Lillesøsteren min pleier å sove i min seng når mamma og pappa er slik, hun blir redd. Jeg lager mat til oss og prøver å gjøre det hyggelig, når mamma og pappa sover om morgenen. Det er heldigvis ingen som vet om det. Jeg synes det er veldig flaut.

Les hele blogginnlegget og kommentér det på psykologforeningen.no.

Hopp til meny