Publisert: 02. november 2018.   Endret: 02. november 2018

Ledelse for FIT tilbakemeldingsverktøy

Ledelse for FIT tilbakemeldingsverktøy

VIDEOREPORTASJE: Ildsjelder og pådrivere strømmet til NAPHAs fagdag om innføring av tjenesteutvikling basert på tilbakemelding fra brukerne i kommunale tjenester. Ledelse er helt sentralt for å få det til.

FIT innebærer en ny måte å jobbe på i psykisk helse- og rustjenestene i kommunene. Ved hjelp av registreringsverktøy med skalaene ors og srs, gir brukerne systematisk tilbakemelding om hvordan de har det og hvordan relasjonen til hjelperne fungerer.

I reportasjen fra NAPHAs fagdag om ledelse for FIT 24. oktober, 2018, forteller miljøterapeut Kristin Thomassen fra Bamble kommune om hvordan arbeidshverdagen er endret. 

FIT som lederverktøy 

Birgit Valla er kursleder. 

-Det er mye jobb, men også veldig gøy, fordi vi ser at det virker når vi begynner å jobbe på tilbakemeldingsmåten. Nå får vi til helt andre ting enn vi gjorde før, fortalte hun om hva de har fått til i Stangehjelpa, som hun leder. 

For å utnytte den verdifulle informasjonen og bruke dette til konstruktiv utvikling, må de ansatte få oppfølging fra veiledere og ledere. Avdelingslederne må gå inn for bruken av tilbakemeldingsverktøyet, og også de må ha sin øvre ledelse i ryggen. 

Viktig med tydelighet

-Det er kjempevanskelig å få til endring i måter å jobbe på, om vi ikke har klart for oss hvorfor vi skal gjøre det, sa Siri Bjaarstad da hun og Gretha Evensen ønsket velkommen til fagdagen. 

Eli Julton, avdelingsleder i Øvre Eiker forteller at hun brukte den første interne fagdagen om FIT til å forklare hvorfor det skal jobbes nettopp med FIT, og hun er kommet langt med endringer i tjenesten hun leder. Den har forresten byttet navn til Øver Eikerhjelpa og har fått én telefon inn. 

-Jeg er en ledertype som må handle mens jernet er varmt, sa hun på fagdagen. 

Lærer av andre kommuner

Elverum kommune har allerede brukt FIT i mange av de kommunale tjenestene, men vil lære mer. 

For, som Camilla Heggeli Kvisvik, avdelingsleder fra Bamble kommune sier, det er en kulturendring som må til. 

 

 

 

 

 

 

 

Kommenter:

Mer om

fit kor systematisk.tilbakemelding nyheter video

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen