Publisert: 11. oktober 2019.   Endret: 11. oktober 2019
Thomas Seltzer, intervjues i NRK Dagsrevyen 10.10.2019

FIKK MENTAL HELSES ÅPENHETSPRIS 2019: Thomas Seltzer, kjent som programleder for Trygdekontoret og som musiker i bandet Turboneger, intervjues i NRK Dagsrevyen på Verdensdagen for psykisk helse. (FOTO: Skjermdump fra NRK. Klikk for å se sendingen med innslaget). 

Thomas Seltzer fikk pris for åpenhet og normalisering

Thomas Seltzer fikk pris for åpenhet og normalisering

Thomas Seltzer fikk Mental Helses Åpenhetspris under Verdensdagen for psykisk helse 2019. Til NRK Dagsrevyen sier han at normalisering er et slags livsprosjekt.

Åpenhetsprisen er en hedersbetegnelse som årlig deles ut av Mental Helse på Verdensdagen for psykisk helse. Årets tildeling skjedde 10. oktober under en mottagelse i Oslo rådhus.

-Jeg har hatt vanlig angst og depresjon. Angst og depresjon er vanlig for tiden, og det er viktig å si at det er vanlig, sier den profilerte programlederen og musikeren til NRK Dagsrevyen (Se både innslag 8 og 9, som handler om psykisk helse). 

Utfordrer tabu

Mental Helse.no skriver om hvordan Seltzer både personlig og som programskaper bidrar til åpenhet.

- Årets vinner har tatt opp ulike tabuer i norsk samfunnsliv på en uredd og ukonvensjonell måte, sier Jill Arild, landsleder i Mental Helse, til Mental Helse.no.

Viktig for menn

Juryen for prisen har lagt vekt på ringvirkningene Seltzers personlige åpenhet gir:

-.."Ved å være så åpen kan han bidra til at flere menn blir flinkere til å oppsøke hjelp, og at det vil kunne redde liv. Sist, men ikke minst, er det viktig med «mannsstemmer» i et felt mange oppfatter er mest for kvinner", skriver Mental Helse.no. 

Seltzer tror det vil hjelpe mange menn om fikk de oppleve terapirommet som noe for dem og fikk lære mer om egne følelser. 

-Mange av de som tar livet sitt, er de som sitter med tvangstanker, men som ikke vet hva det er, fordi de ikke har lært noe om det. De (menn) snakker ikke om det på lik linje som kvinner gjør. Så jeg tenker at vi rett og slett må begynne i skolen og utdanne unge gutter om hva følelser og mentale lidelser er, og hvordan man kan hanskes med det, sier Seltzer i Dagrevyen-intervjuet.

Om terapi

På spørsmålet om hvordan det var å gå i terapi, svarer han at det var avgjørende. 

 -Det reddet livet mitt. Men, det var som å hoppe i strikk å ta det steget og snakke om mine egne følelser, sier han. 

Kommenter:

Mer om

åpenhet verdensdagen depresjon angst nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen