Veileder for kost i helseinstitusjoner skal tre i kraft i 2012. Vil du påvirke innholdet?
Mat er en viktig del av pasientbehandlingen og kan ved enkelte sykdommer være den eneste behandlingen, skriver Helsedirektoratet.
Dette er en av grunnene til at handlingsplanen for bedre kosthold i befolkningen blir fulgt opp med en ny håndbok.
Kosthåndboken - veileder i ernæringsarbeid i helse og omsorgstjenesten blir en revidert utgave av retningslinjer for kosthold i helseinstitusjoner, utgitt av Statens ernæringsråd. Det tas sikte på at den nye håndboken skal tre kraft våren 2012.
Hvis du eller ditt arbeidssted er blant høringsinstansene, kan dere gi tilbakemeldinger innen 1. oktober, og dermed være med på å påvirke innholdet.
Håndboken skal brukes som et praktisk hjelpemiddel for f.eks planlegging av måltider og mattilbud. Den skal også gi anbefalinger om matvarevalg ved ulike diagnoser og problemstillinger.
Kostholdshåndboken skal være en håndbok for ledere, kjøkkenpersonell og helsepersonell i hele helse og omsorgstjenesten.
Formålet er å skape gode mattilbud, kartlegge ernæringsstatus og gi tilpasset kosthold og ernæring som behandling.
Frist for høringen er 1. oktober.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?