Publisert: 29. november 2013
Postervinnere
FORMIDLING: -Dere har synliggjort viktig og nyskapende arbeid, sa Gaute Strand fra NAPHA, da han delte ut premier til beste postere på Lillestrøm i dag. F.v. Liv Elisabeth Havnerås (Buskerud), Olav Bremnes (Nord-Trøndelag) og Gaute Strand (NAPHA. (FOTO: Siri Bjaarstad/NAPHA)

Vant konkurransen om beste poster

Vant konkurransen om beste poster

Et prosjekt om bolighelse i Buskerud og et om samhandlingsmodeller i Nord-Trøndelag vant konkurransen om beste poster på NAPHAs konferanse for ACT-og samhandlingsteam.

-Dette er et løft, sa Liv Elisabeth Havnerås, representant fra samhandlingsprosjektet fra Buskerud om bolighelse, da prosjektet hennes ble kåret til en av vinnerne av NAPHAs posterkonkurranse.

Tidligere i høst utlyste NAPHA en posterkonkurranse for ACT- og Samhandlingsprosjekter. I alt kom det inn 34 postere til utstillingen.

Reporter på besøk

Nå kan vinnerne glede seg til enda mer blest om prosjektet når premien kommer reisende en gang ut på nyåret. Premien til prosjektene bak de to beste posterne er nemlig besøk av hver sin utsendte reporter fra NAPHA.

Konferansedeltakerne fikk i dag en time til å vandre i posterutstillingen; til å se, lese og diskutere med hverandre. (Se bilder fra utstillingen nederst i saken).

Nytenkende og viktig

-Alle er på en måte vinnere. Posterutstillingen er blitt et av konferansens høydepunkter - masse flotte folk og postere! Dere har jobbet fram flotte presentasjoner og synliggjort viktige og nyskapende arbeid som gjøres for å utvikle bedre tjenester, sa Gaute Strand, faglig rådgiver i NAPHA og ansvarlig for posterkonkurransen.

Så mange interessante postere var det, at NAPHA valgte å kåre to vinnere. Begge prosjektene har fått fram at de tar det interkommunale samarbeidet på alvor.

Robust og faglig styrket

Om Bolighelse-posteren fra prosjektet i Buskerud-kommunene skriver juryen blant annet:

-Dette er et tydelig kommunalt forankret prosjekt med samhandling i fokus. Prosjektet ser viktigheten av å etablere interkommunalt samarbeid for å opprette et robus og faglig styrket tilbud. Her har kommunene Drammen, Lier, nedre Eiker, Øvre Eiker, Røyken, Hurum, Sande og Svelvik i samarbeid med Vestre VIken Helseforetak og Høgskolen i Buskerud gått sammen om å etablere samhandling om et boligtiltak til en liten gruppe mennesker som trenger et robust tilbud bygget på faglig styrke. Prosjektgruppen har dialog med representanter for Mental Helse, samt at Mental Helse Buskerud deltar aktivt i utformingen av botiltak, både beliggenhet og innhold.

-Mange gode prosjekter

Vinnerposter nummmer to har tittelen Helt - ikke stykkevis og delt, og er laget av samhandlingsprosjektet i Nord-Trøndelag. Den vant blant annet for sin nytenkning angående å legge fokus på funksjonsnivå fremfor diagnose og mestring fremfor sykdom.

-Jeg var hundre prosent sikker på at vi ikke var i nærheten av å vinne. Her er det så mange gode presentasjoner og prosjekter, sier Olav Bremnes fra Samhandlingsprosjektet i Nord-Trøndelag.  

Hva fikk vi til:

Posteren lister blant annet opp hva samhandlingsprosjektet mellom kommunene i Nord-Trøndelag, Helse Nord-Trøndelag, NAV og Mental Helse har fått til i prosjektperioden:

  • Koordinatorskole
  • Felles "Selvhjelpsplan" / kriseplan
  • Bedre henvisninger
  • Fokus på pårørende
  • Helhetlige pasient-/samhandlingsforløp
  • Felles introduksjonsprogram for nytilsatte
  • Dialogmøter og dialogkonferanser
  • Bedre samarbeidsavtale

Å lage en poster

-Vi fikk en enkel mal å forholde oss til da vi skulle lage posteren, og det var nyttig. Utfordringen var å formulere korte tekster, men likevel få frem hva vi har gjort, sier Bremnes.

I likhet med de to vinnerprosjektene er det nettopp dette Samhandlings- og ACT-prosjektene har lagt seg i selen og fått til så fint i posterformat: Å formidle - konsist og tydelig. NAPHA takker alle som sendte inn postere for innsatsen!

Ulla Rosengren 

PÅ POSTERUTSTILLING: Ulla Rosengren, fagutvikler og representant for Åpen dialog og nettverksmøter ved Ahus var en av mange på konferansen som tok turen gjennom utstillingen.

Posterutstilling, ACT-team og Samhandling 

VANDRING: En time av konferansen var satt av til vandring i posterutstillingen.

Disse to posterne ble premiertVINNERE: Disse to plakatene vant konkurransen.

 

 

 

 

ACT- og Samhandlingskonferansen 2013
BESTE PRESENTASJON: Disse to posterne vant NAPHAs konkurranse. (Se større bilde nederst i saken).

Kommenter:

Mer om

nyheter act-.og.fact-team

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen