Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 49

Siste nytt

Gruppebilde disputas Stian Reinertsen i midten
NAPHA-rådgiver disputerte om utviklingshemmede og arbeid -Utviklingshemmede har en høyere forekomst av psykiske lidelser enn svært mange andre, sier NAPHA-rådgiver og fersk doktor, Stian Reinertsen.
Gunn-Mette Brandsnes Røsand (t.v.) og Ingrid Marie Bruun
Vil ikke bli en del av statistikken -Uten deres hjelp vil jeg bli en del av statistikken, sa Ingrid Marie Bruun i Mental Helse Ungdom til 80 fagfolk på et seminar om skolefrafall denne uka.
Pål Berger og Ellen Helen Aarre
Erfaringskonsulenter i halvparten av kommunene 13 av 26 kommuner i Rogaland har søkt tilskudd for å ansette erfaringskonsulenter i psykisk helse - og rustjenestene.
F.v. Torleif Ruud, Bente Weimand og Ellen Katrine Kallander.
Tror barna har det bedre enn de har Barn av foreldre med psykiske helseproblemer rapporterer lavere livskvalitet enn normalbefolkningen, og har det verre enn foreldrene tror, viser ny stor undersøkelse.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

En god barndom varer livet ut
Barn og unges psykiske helse i Folkehelsemeldingen Folkehelsemeldingen (2014-2015) inkluderer psykisk helse som en likeverdig del av folkehelsearbeidet, og barn og unge er en prioritert målgruppe.
svein robert vestå
Skyver ungdommene mot et godt liv Den usynlige jenta, incestofferet, og han aggressive, som ble drapsmann. Hvorfor hjalp ingen dem i tide? Svein Robert i Sortland jobber for å se, og for å gjøre en forskjell.
sortland ungdomsråd
Ungdomsrådet i Sortland imponerer alle De jobber forebyggende med psykisk helsearbeid og fikk VG-lista til kommunen i fjor. Nå er målet til ungdomsrådet i Sortland å bli den første kommunen i Norge med «Young major».
Bilde fra filmen Den perfekte middag
Forebyggende prosjekt som kan gjøre en forskjell - Norske ungdommer bør lære om vold i nære relasjoner, for å bidra til å forebygge vold og psykiske vansker. Det mener Alternativ til vold, som har startet et eget prosjekt for å gi fagpersoner den nødvendige kompetansen.