Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 22

Siste nytt

2. utgave 100 råd, Marit Borg, Irene Wormdahl og Mike Slade viser det frem
Ny utgave av 100 råd som fremmer recovery! NAPHA har revidert språk og oversettelse i 2. utgave av «100 råd som fremmer Recovery». Igjen er heftet klart for fagfeltet. Last ned, bla på skjerm eller bestill!
Solfrid Raknes
God og rask hjelp til traumatisert ungdom Ny studie indikerer nytte av kognitiv atferdsterapi og selvhjelps­materiell på områder som traumer, relasjoner og skoleutfordringer.
André Sirnes
Nytt drop-in samtaletilbud -Med et nytt, gratis drop-in samtaletilbud vil Lier kommune gi rask hjelp til de over 18 år som opplever kortvarige psykiske utfordringer.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

F.v.: Spesialpedagog Berit Nes i PPT, teamleder og sosionom Marthe Wang fra barnevernstjenesten, helsesøster Kjersti Marie Kristiansen, psykolog Kjersti Hildonen og Sigrid Skeie, sosionom fra barnevernstjenesten.
Utfyller hverandre i arbeid mot vold og overgrep -Ulike faggrupper ser problematikk gjennom egne briller, sier psykolog Kjersti Hildonen. Hun er derfor glad for å ha fire kolleger med annen bakgrunn i kommunens volds- og overgrepsteam.
Are Stenfeldt-Nilsen og Christopher Britten Lind
Erfaringskonsulenten er ikke til pynt Det vises i fordeling av ansvar og oppgaver om brukerkompetanse blir tatt på alvor i en tjeneste. I Stangehjelpa blir erfaringskonsulentene gitt ansvar på linje med andre ansatte.