Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt, uke 42, 2017

Siste nytt

IMG_0666 Småby fremtid FOTO Anne Kristiansen Rønning
Psykologrollen i kommunene - forventninger, muligheter og utfordringer KS mener psykiske lidelser forstås og møtes best der de oppstår og utspiller seg – i kommunen. Psykologene er en viktig ressurs når mer av hjelpen skal gis der folk lever og bor.
møteplass nittedal
Nittedal inviterer pårørende inn De arrangerer Møteplass for pårørende til brukere av psykisk helsetjeneste, men få har deltatt i det siste. Nå håper de på å få flere til å oppdage tilbudet.
recovery 25159827
Vil etablere recovery college i Bergen I England er det etablert 69 Recovery colleges, spredt i hele landet. Hva er et Recovery college og hvorfor ses det i England på som en av de viktigste pilarene i en recoveryorientert tjeneste?
Kim E. Karlsen
Enkle grep ga store utslag i psykisk helsearbeid rettet mot unge I stedet for å spørre hva som var galt med brukerne, stilte Kim E. Karlsen og kollegene på Vinderen spørsmålet: Hva er galt med tjenestene våre?
27815728 alene
Vil få frem mer kunnskap om sosial angst Forskere ved NTNU gjennomfører denne måneden en nettbasert spørreundersøkelse om sosial angst. -Vi vil bidra til å utvikle bedre forståelse og behandling, sier Henrik Nordahl.
Anniken Hauglie
Mer penger til Individuell Jobbstøtte (IPS) Regjeringen vil gjennom statsbudsjettet for 2018 gi NAV økt rom til å videreføre eksisterende IPS-tiltak, og i tillegg etablere nye.
HJEMLØSE KØBEN
-Slik jobber vi med hjemløse i København Den førsteklasses maten på Kafeen Food & Hugs, og det lekre interiøret står i skarp kontrast til historiene til de som spiser der.