Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 30-35

Siste nytt

Mental Birken hos Stangehjelpa i Hedmark
Mental Birken for terapeuter En tredagers treningsleir for å øve på aktiviteter for å bli bedre terapeuter, ble denne uka med hell gjennomført i Stangehjelpa i Hedmark.
F.v. Adina Rettedal, Ellen Ånestad Moen, Morten Løvdal, Ronny Kolstad og Lene Sædberg
Får folk i jobb ved bevisst relasjonsbygging IPS Kristiansand får 50 prosent av jobbsøkere med omfattende psykiske helseproblemer ut i ordinært og varig arbeid, gjennom å være bevisst våre grunnleggende sosiale behov.
Inger Kathrine Hjelleseth (t.v.) og Cecilie Øverland
-Recovery gir oss et felles mål å jobbe mot -Å jobbe med recovery betyr for oss at beboerne må bli vant til at de har en stemme, og at vi ansatte hjelper dem til å få tak i sine egne drømmer og understøtte disse, sier leder ved botilbud for mennesker med sammensatte psykiske helseproblemer.
Helsesista-nettside-36
Helsesista: -Har hjulpet mange tusen som ikke ville fått hjelp ellers -Å knuse tabuer var ett av de store målene jeg satte som Helsesista. Det er sånn vi kan løfte den psykiske helsen til ungdommer og voksne, sier vinner av Tabuprisen 2018, Helsesista Tale Krohn Engvik.
Illustrasjonsfoto - brukervennlighetsundersøkelse nett - kvinne leser på nett
Hvor brukervennlig er napha.no? Hjelp oss å gjøre nettsidene mer nyttige ved å gi oss tilbakemelding! NAPHA gjennomfører en brukervennlighetsundersøkelse på napha.no i ukene fremover.
Alle i arbeid deltakere
Ny tv-serie vil bryte barrierer i arbeidslivet -Dette gir oss en stemme ut i offentligheten som vi har manglet til nå, mener Olav Helland (31). Han har Asperger, og jakter jobb i TV2-serien Alle i arbeid!, som har premiere 28. august.
ski 20664995 (3494 x 2065)
Første globale handlingsplan for økt fysisk aktivitet er lansert WHO lanserte i sommer planen, som har tittelen: «More active people for a happier world».