Publisert: 17. september 2013
Ringer på døren
KREVER TILLIT: -At noen skal komme hjem til deg, og - eller ivareta dine interesser, krever at du har tillit til den som skal hjelpe deg, skriver Rigmor Galtung. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com.

Tror på stabile team rundt brukerne

Tror på stabile team rundt brukerne

Napha.no-blogger Rigmor Galtung har fra egen erfaring tro på stabile team rundt personer med psykiske helseproblemer, og mener ambulerende team er en riktig satsing.

-Mange i personalet kjenner meg, og de kan ofte predikere hvordan depresjonsforløpet mitt blir, skriver Galtung i blogginnlegget «Om å se kjente fjes».

God kjemi

Hun skriver om en innleggelse hun hadde for litt siden, og om betydningen av at hjelperne kjente henne.

-I går kveld var "Cathrine" på vakt. Hun har jobbet her siden jeg hadde min første innleggelse for 13 år siden. Jeg traff henne i korridoren, etter at hun hadde hatt to fridager. Hun lyste opp da hun fikk se meg. "Åh, nå er du tilbake Rigmor. Så flott. Det er helt utrolig hvor fort det snur med deg". Det at hun så dette, og at hun ikke ble bekymret for utviklingen, var og er veldig viktig for meg, skriver Galtung.

-Kan bli mest brukte metode

Hun har stor tro på stabile team rundt brukerne, og mener satsingen på ambulerende team er riktig vei å gå.

-Med de nye ambulerende teamene er det også lettere å følge opp med de samme menneskene, og etter hvert kan dette bli den mest brukte metoden for å hjelpe mennesker som er psykisk syke. Man hjelper der brukeren er, og det er de samme som kommer hjem til deg, skriver hun.

RIGMOR GALTUNG
NAPHA-blogger Rigmor Galtung.

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen