Napha.no-blogger Rigmor Galtung har fra egen erfaring tro på stabile team rundt personer med psykiske helseproblemer, og mener ambulerende team er en riktig satsing.
-Mange i personalet kjenner meg, og de kan ofte predikere hvordan depresjonsforløpet mitt blir, skriver Galtung i blogginnlegget «Om å se kjente fjes».
Hun skriver om en innleggelse hun hadde for litt siden, og om betydningen av at hjelperne kjente henne.
-I går kveld var "Cathrine" på vakt. Hun har jobbet her siden jeg hadde min første innleggelse for 13 år siden. Jeg traff henne i korridoren, etter at hun hadde hatt to fridager. Hun lyste opp da hun fikk se meg. "Åh, nå er du tilbake Rigmor. Så flott. Det er helt utrolig hvor fort det snur med deg". Det at hun så dette, og at hun ikke ble bekymret for utviklingen, var og er veldig viktig for meg, skriver Galtung.
Hun har stor tro på stabile team rundt brukerne, og mener satsingen på ambulerende team er riktig vei å gå.
-Med de nye ambulerende teamene er det også lettere å følge opp med de samme menneskene, og etter hvert kan dette bli den mest brukte metoden for å hjelpe mennesker som er psykisk syke. Man hjelper der brukeren er, og det er de samme som kommer hjem til deg, skriver hun.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?