Fire damer som alle har opplevd å miste sine kjære i selvmord går i helgen på scenen i Oslo med stykket "Sørgelige greier".
Marthe, en av de fire som spiller i forestillingen. FOTO: LEVE.
Marthe, en av de fire som spiller i forestillingen. FOTO: LEVE.
Gitarist Knut Reiersud.
Akkompagnert av bluestoner fra gitaristen Knut Reiersrud leverer Sigrid, Sissel, Marthe og Åse en ærlig, personlig, sår og humoristisk forestilling om sorg og å leve videre etter at noen man er glad i har tatt sitt eget liv.
Publikum følger fire jenter som har meldt seg på danse - og selvutviklingskurset "Og så videre" på Livets Danseskole.
Hva skal egentlig til for å "komme seg videre"? Kan man danse det vekk? Skal vi glemme eller huske? Dele eller holde for oss selv? Leve eller gi opp? Og hvorfor skal vi leve når alt gjør så vondt?
Dette er spørsmålene Sigrid, Sissel, Marthe og Åse jobber seg gjennom i forestillingen. Alle fire har selv opplevd å miste en de er glad i ved selvmord.
-Vi satte opp denne forestillingen for første gang i april samme sted som nå, og opplevde da fulle hus. Mange har spurt om vi kunne sette opp en gang til, sier regissør Marianne Lorentzen.
Hun forteller at stykket har appellert også til andre enn de som er direkte berørt av selvmord.
-Stykket tar opp det å leve med sorg, og hvordan vi forholder oss til mennesker som er i sorg, sier Lorentzen.
Forestillingen spilles i Studio 64, Majorstuhuset, 31. oktober - 1. november kl. 19.30, og 2. november kl. 14.30 og 19.30.
Billetter bestilles her (150,-). Extrastiftelsen har gitt støtte til forestillingen.
Les grundigere omtale av forestillingen "Sørgelige greier - En forestilling om å miste og finne seg selv igjen".
Les også på napha.no:
Les også på NAPHAs kunnskapsbase psykiskhelsearbeid.no:
Gitarist Knut Reiersud.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?