Publisert: 04. mars 2015
margrete ek

KORDIRIGENT MED GOD IDÉ: - Dette er en vinn vinn situasjon. Publikum får en flott musikalsk opplevelse, og Jobb1 prosjektet får en gave, sier Margrethe Ek, som blir 50 år i helga. (FOTO: Privat.)

Gir 50-årsdagen sin til lokalt jobbprosjekt

Gir 50-årsdagen sin til lokalt jobbprosjekt

Dirigent Margrethe Ek i Moss legger opp til en særegen bursdagsfeiring på lørdag. Hun inviterer til kunstnerisk festforestilling på Parkteateret, der inntektene går til Jobb1-prosjektet i Moss.

Selv skal hun dirigere både koret sitt Moss Ensemble Consensus og andre kor på konserten, men de blir ikke alene. Hele 160 personer skal på scenen lørdag, både musikere, dansere og skuespillere.

-I stedet for å ha en standard bursdag med fest og gaver til jubilanten, ønsket jeg meg en annen type feiring, sier Ek.

Inviterte folk til å bidra

Hun skulle bli femti, og lurte på hvordan hun skulle feire.

-Som kordirigent reiser jeg mye rundt og har et stort nettverk. Jeg så for meg alle blomsterbukettene jeg ville få på dagen, og kom på at det ville vært fantastisk å invitere alle til å bidra i en veldedighetskonsert i stedet, sier hun.

Utfører betalt dagsarbeid

Det er Kirkens Bymisjon i Moss som står bak Jobb1- prosjektet. Gjennom prosjektet får mennesker som ikke er i ordinært arbeid mulighet til å utføre betalt dagsarbeid. Arbeidsoppgavene kan bestilles av privatpersoner, offentlige etater og bedrifter.  

-Det er et flott prosjekt jeg er glad for å støtte. Inntektene fra festforestillingen skal gå til å gjøre Moss til Norges reneste by. Da får brukerne av Jobb1- prosjektet lønnet jobb for å holde byen vår ren. Selv har jeg bestilt dem til å hjelpe meg med husvask på torsdag, forteller Ek.

Sans for lavterskeltilbudet

Hun er ambisiøs når det gjelder målsetning for arrangementet.

- Jeg håper på å få inn 120 000 kroner. Så langt har over 200 personer kjøpt billett, og vi skal ha en kunstauksjon i pausen. Flere kunstnere har gitt flotte verk som skal auksjoneres bort til inntekt for prosjektet, sier Ek, som ikke bare setter pris på å kunne bidra med en gave til Jobb1-prosjektet.

-Jeg er også glad for at de får økt publisitet gjennom arrangementet. Jeg har veldig sans for lavterskeltilbudet prosjektet representerer, og synes det er supert at de blir synlige i bybildet vårt, slår Ek fast.  

Fantastisk respons

Hun har gode støttespillere i koret hun dirigerer, Moss Ensemble Consensus, og personer der hjelper henne med å holde trådene i artister, kor og orkestre, kunstnere og markedsføring. Selv har Ek rollen som prosjektleder og initiativtaker.

-Responsen har vært helt fantastisk. Nå gleder jeg meg til lørdag, sier Ek.

 

 

Jobb1 prosjektet
  • Jobb1 gir mennesker som ikke er i ordinært arbeid en mulighet til å utføre betalt dagsarbeid. Vi har mange arbeidsfolk med både ulik fagkompetanse og arbeidslyst.
  • Arbeidsoppgaver kan bestilles av så vel privatpersoner, som offentlige etater og bedrifter.
  • Eksempler på oppdrag: Flytting, rengjøring, snømåking, maling, hagearbeid og andre vedlikeholdsoppgaver.
  • Oppdragsgiver faktureres i etterkant av utført arbeid.

Kilde: Kirkens Bymisjon i Moss

 

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen