Endret: 12. september 2012
COLOURBOX547862

KAN LIGGE BAK: Sjalusi kan spille en rolle i det som synes å være angst eller depresjon, ifølge boka. (Foto: www.colourbox.com)

Bok om sjalusi

Bok om sjalusi

I sin nye bok «Sjalusi – kjærlighetens skyggesider», skriver psykolog Arne Repål om hvordan sykelig sjalusi kan bekjempes.

Boka omtales i Psykisk Helse nr. 3, 2012, i en artikkel skrevet av Bente Thoresen. Se: Sjalusi – som en stein i skoen.

– I noen situasjoner kan det være greit å være litt mistenksom, men er man ekstremt på vakt, er det ødeleggende for et forhold, sier Repål i intervjuet.

Sjalusi kan skape angst og depresjon

Repål er fagsjef i Klinikk psykisk helse og rusbehandling ved Sykehuset i Vestfold. Han har også tidligere skrevet flere bøker.

– Gjennom min kveldspraksis som psykolog og gjennom mitt privatliv har jeg møtt mennesker som sliter med angst og depresjon, men hvor det viser seg at sjalusi er en del av problemet. Mange får angst og depresjon av å leve med en sjalu partner. Sjalusi er en naturlig følelse som har en funksjon, nemlig å passe på litt, sier Repål.

 Vil ikke sykeliggjøre

-Han slår imidlertid fast at det ikke er noe galt i å være litt sjalu en gang iblant.

-Det er viktig ikke å sykeliggjøre en naturlig følelse. Det er når sjalusien tar styringen i livet at noe må gjøres, påpeker Repål. Les mer på http://www.bladet.psykiskhelse.no/index.asp?id=31601

Kommenter:

Mer om

relasjon faglitteratur behandling.i.psykisk.helsearbeid

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen