Publisert: 15. juni 2014.   Endret: 04. november 2015
Tankens_kraft2

Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com

Tankens kraft (Del 2)

Tankens kraft (Del 2)

En film om depresjon og behandling av depresjon ved hjelp av kognitiv terapi og veiledet selvhjelp. Utgitt av Norsk forening for kognitiv terapi.

Depressive lidelser er tyver som tar gleden fra mennesker.  De stjeler selvtillit, energi og livslyst.  Depresjon er mørke dager og endeløse netter.

Norsk forening for kognitiv terapi (NFKT) har laget denne opplysningsfilmen Tankens kraft (del2) om behandling av depresjon med kognitiv terapi. Filmen viser blant annet hvordan man kan gi seg selv støtte og selvhjelp i en vanskelig situasjon. Her kan du se andre del av filmen.

Se også første del: Tankens kraft (Del 1) og fortsettelsen: Tankens kraft (Del 3) .

Nyttig tilnærming

Her kan du se andre del av Tankens kraft. Tre personer forteller om sine erfaringer med depresjon og om hva de føler har vært til hjelp.  Dessuten viser filmen glimt fra en terapisamtale der temaet er hvordan pasienten kan gi seg selv støtte i en vanskelig situasjon.

Veiledet selvhjelp

I de siste årene er det utviklet mye god kunnskap om hva som kjennetegner depresjon og hvordan den kan overkommes. Kognitiv terapi er for mange en nyttig tilnærming, både som veiledet selvhjelp og som psykoterapi. 

Filmen Tankens kraft er for alle dem som søker slik kunnskap - de som har perioder med depresjon, venner og pårørende, fagfolk og behandlere.

Tankens kraft

"Tankens kraft" er en opplysningsfilm om behandling av depresjon med kognitiv terapi og veiledet selvhjelp, i tre deler. Filmene er laget av NFKT www.kognitiv.no

Fimen er laget med støtte fra Mental Helse og finansiert med Extra-midler fra Extrastiftelsen, Helse og Rehabilitering.

Kommenter:

Mer om

behandling.i.psykisk.helsearbeid rask.psykisk.helsehjelp selvhjelp multimedia

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen