Publisert: 12. juni 2014.   Endret: 19. oktober 2016
Tankens kraft

Tankens kraft - Behandling av depresjon med kognitiv terapi,  Norsk forening for kognitiv terapi (NFKT).

Tankens kraft

Tankens kraft

En film om behandling av depresjon ved hjelp av kognitiv terapi og veiledet selvhjelp. Utgitt av Norsk forening for kognitiv terapi.

Depressive lidelser er tyver som tar gleden fra mennesker. De stjeler selvtillit, energi og livslyst.  Depresjon er mørke dager og endeløse netter.

Norsk forening for kognitiv terapi (NFKT) har laget opplysningsfilmen Tankens kraft  om behandling av depresjon med kognitiv terapi. Filmen viser blant annet hvordan man kan gi seg selv støtte og selvhjelp i en vanskelig situasjon.

Nyttig tilnærming

I filmen forteller tre personer om sine erfaringer med depresjon hva de føler har vært til hjelp. Dessuten vises glimt fra en terapisamtale, der temaet er hvordan pasienten kan gi seg selv støtte i en vanskelig situasjon.

Veiledet selvhjelp

I de siste årene er det utviklet mye god kunnskap om hva som kjennetegner depresjon og om hvordan den kan overkommes. Kognitiv terapi er for mange en nyttig tilnærming, både som veiledet selvhjelp og som psykoterapi. 

Filmen Tankens kraft er for alle som søker slik kunnskap - ikke bare de som selv har perioder med depresjon, men også venner og pårørende, fagfolk og behandlere.

Du kan lese mer om dette på nettsidene til Norsk Forening for Kognitiv Terapi (NFKT).

Tankens kraft

"Tankens kraft" er en opplysningsfilm om behandling av depresjon med kognitiv terapi og veiledet selvhjelp. Filmen er laget av Norsk forening for kognitiv terapi.

Fimen er laget med støtte fra Mental Helse, og finansiert med Extra-midler fra Extrastiftelsen, Helse og Rehabilitering.

Kommenter:

Mer om

behandling.i.psykisk.helsearbeid selvhjelp rask.psykisk.helsehjelp multimedia

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen