Endret: 12. september 2018
Hender

-Å vektlegge brukerens nettverk i enda større grad enn hva som gjøres i dag er viktig, og her er pårørendearbeid helt sentralt, mener faglig rådgiver i NAPHA, KristinTrane. Illustrasjonsfoto: Barns Beste.

Foreslå årets pårørendekommune 2017

Foreslå årets pårørendekommune 2017

Frem til 1. oktober 2017 kan du foreslå hvilken kommune du mener fortjener å bli årets pårørendekommune, enten det er innen psykisk helse eller andre områder.

Finnes det tilbud til pårørende i din kommune? Har helsepersonell rutiner og planer for å involvere pårørende? Gjøres det noe kreativt eller nyskapende i ditt område? Det er spørsmål initiativtakerne bak kåringen vil belyse med denne kåringen.

-Store forskjeller

-Vi håper dette kan bidra til å synliggjøre det gode arbeidet mange kommuner gjør for pårørende. Kan det å dele ut en pris også være en inspirasjon til at noen kommuner setter enda mer fokus på pårørende, er vi glade for det, sier faglig rådgiver i NAPHA-Kristin Trane.

NAPHA er med i gruppa av aktører som står bak kåringen.

-Noen kommuner jobber godt, men vi ser store forskjeller og forbedringspotensial flere steder.  Å vektlegge brukerens nettverk i enda større grad enn hva som gjøres i dag er viktig, og her er pårørendearbeid helt sentralt, sier Trane.

Les også på napha.no:

-Uavhengig av diagnose

Vinnerkommunen presenteres på Pårørendekonferansen på Gardermoen 13.-14. november

-Vi ønsker å løfte frem kommuner som gjør en god innsats for pårørende. Samtidig tenker vi at en slik kåring kan være med å løfte frem situasjonen for pårørende i helsesektoren. Vi tenker da på alle pårørende, uavhengig av alder og diagnose, sier to av initiativtakerne, daglig leder Liv Nordbø Kleppe ved Pårørendesenteret og webredaktør Gunder Christophersen i BarnsBeste, nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende.

Plan om årlig kåring

De to har fått med seg flere sentrale aktører innen pårørendearbeidet her i landet. Det har blitt en bred og sammensatt gruppe som etter sommerferien vil samle seg for å finne den kommunen som først kan smykke seg med tittelen «Årets pårørendekommune». Tanken er at dette skal bli en årlig begivenhet.

-Vi vet at det skjer mye spennende på dette feltet. Så håper vi at denne kåringen vil være med på å gjøre pårørendearbeidet i kommunene enda bedre, sier Kleppe og Christophersen.

Kåringen vil skje på Pårørendekonferansen på Gardermoen 13.-14. november. Frem til 1. oktober vil det være mulig å lansere kandidater via dette skjemaet.

Vinnerpremien

Hvem som helst kan lansere kommunenavn og komme med en begrunnelse. Vinnerkommunen får 10 000 kroner til arrangement som ytterligere kan øke pårørendekompetansen i kommunen, et kunstverk samt dekket konferanseavgift for inntil tre personer på Pårørendekonferansen i november.

Følgende institusjoner og organisasjoner er representert i gruppa som står bak kåringen: NAPHA, PIO (Pårørendesenteret i Oslo), NK LMH (Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse), NKS Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge (Norske Kvinners Sanitetsforening), Pårørendealliansen, BarnsBeste – nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende og Pårørendesenteret i Stavanger.

MED PÅ LAGET: NAPHA og faglig rådgiver Kristin Trane.

Kommenter:

Mer om

nyheter pårørende

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen