Endret: 07. april 2017
kano

MANGE SPENNENDE INNLEGG: Kanadiske Nevin Harper, leder for ATIC, Adventure Therapy International Committe, er en av dem som skal holde foredrag på konferansen på Bragdøya i mai.(FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)

Ny konferanse om natur og psykisk helse

Ny konferanse om natur og psykisk helse

At det gjør godt å være ute i naturen er kjent for mange. Nå har du muligheten til å lære mer om hvordan du kan bruke naturen aktivt i psykisk helsearbeid.

Konferansen «Natur og psykisk helse» går av stabelen på Bragdøya utenfor Kristiansand 11.-12. mai 2017. Deltakerne skal bo i egne telt på øya.

Både foredrag i plenum og dialogbaserte sesjoner står på plakaten de to dagene konferansen foregår. Alle foredrag og tema er knyttet opp til natur og psykisk helse.

Målgruppen er personer som er nysgjerrig på hvordan man kan bruke naturen aktivt og målrettet i arbeidet med psykisk helse og rus.

Internasjonal kapasitet kommer

Kanadiske Nevin Harper, leder for ATIC, Adventure Therapy International Committe, er en av foredragsholderne.  Harper er en nøkkelperson på det internasjonale feltet «adventure and wilderness therapy».

Spennende tema og forskning

Andre foredragsholdere er Janne Rommetveit og Ragnhild Løvgren, som driver friluftsgrupper ved Energiverket. De vil ha fokus på personlige erfaringer, roller og overføringsverdi til livet i sitt foredrag.

Forsker og friluftsterapeut Leiv Arne Gabrielsen skal ha et innlegg om forskning og dokumentasjon i forhold til natur og psykisk helse.

Helsefremming og egenkraft

Geir Tony Teigland, leder for ENTER Fritid, Kirkens Bymisjon Kristiansand, skal snakke om identitet, egenkraft og relasjonskompetanse. Trond Asmussen fra NAPHA skal snakke om salutogenese, helsefremming og friluftsliv i psykisk helsearbeid.

I tillegg kommer dialogbaserte sesjoner som innledes av masterstudent Birgitte Kalvatn. Det er Energiverket i Kristiansand kommune som arrangerer konferansen, i samarbeid med Sørlandet Sykehus, Kirkens Bymisjon og NAPHA.

 

 

Tema på konferansen "Natur og psykisk helse"
  • Hvordan bruke naturen som en arena?
  • Hvorfor bruke naturen som en arena?
  • Innblikk i hvordan vi jobber med natur og psykisk helse i frivillige organisasjoner, kommune og helseforetak.
  • Hvordan ulike aktører bruker naturen?
  • Hva sier forskning?
  • Hvordan få til utvikling?

Les mer om konferansen

Kommenter:

Mer om

aktivitet.og.fritid helsefremming.og.forebygging folkehelse fysisk.aktivitet behandling.i.psykisk.helsearbeid kropp.i.psykiskhelsearbeid

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen