Publisert: 18. desember 2017.   Endret: 18. desember 2017
Janne Aspehaug og Kai Knutsen Sivertsen

Janne Aspehaug og sønnen Kai Knutsen Sivertsen ble intervjuet av TV2 18. desember om sitt arbeid i Ålesund kommune, som nylig fikk prisen Årets pårørendekommune. FOTO: TV2.

Levde på gata - hjelper nå andre i samme situasjon

Levde på gata - hjelper nå andre i samme situasjon

Janne Aspehaug levde i stadig uvisshet om sønnen Kai hadde mat, og om han levde. Nå er de begge ansatt i Ålesund kommune for å hjelpe andre i samme situasjon.

Sønnen, som var rusmisbruker i Oslo i ni år, kom til et punkt der han ønsket hjelp til å komme seg ut av det.

Fikk nok

-Jeg fikk nok, og ringte hjem og spurte mamma om hun kunne hjelpe meg og få lagt meg inn, forteller Kai Knutsen Sivertsen til TV2.

Mens sønnen fikk god oppfølging og hjelp i hjemkommunen Ålesund til å komme seg ut i jobb, var kommunen hele veien også en stor støtte for moren Janne. 

Ansatt som erfaringskonsulenter

Nå jobber de begge som erfaringskonsulenter i Ålesund kommune, som nylig ble tildelt prisen Årets pårørendekommune av NAPHA og seks andre aktører. Jobben går ut på å hjelpe andre i samme livssituasjon som de selv var i, det vil si rusmisbrukere og deres pårørende.

Se TV2-innslag om jobben de nå gjør, og om Ålesund kommune som har en større satsing på oppfølging av pårørende til personer som sliter med ulike livsutfordringer.

Kommenter:

Mer om

nyheter pårørende

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen