Her finner du oversikt over kurs for jobbspesialister og metodeveiledere innen Individuell jobbstøtte (IPS).
Individuell jobbstøtte (IPS) er en metode - og en tjenestemodell - som hjelper mennesker med psykisk helse- og rusutfordringer ut i ordinært arbeidsliv på deres egne premisser.
Individuell jobbstøtte (IPS) er en metode - og en tjenestemodell - som hjelper mennesker med psykisk helse- og rusutfordringer ut i ordinært arbeidsliv på deres egne premisser.
Individuell jobbstøtte (IPS) er en arbeidsrettet rehabiliteringsmetode. Den innebærer at oppfølging fra en jobbspesialist gis integrert med behandling i et tverrfaglig behandlingsteam. Personens eget ønske om å jobbe er utgangspunktet og ordinært, lønnet arbeid er målet. IPS er recoveryorientert og personens preferanser respekteres. Å kunne tilby IPS forutsetter tett samarbeid mellom NAV og helsetjenesten. Jobbspesialisten samhandler med behandlingsteamet, men er også knyttet til et nettverk av andre jobbspesialister og veiledes av en metodeveileder. IPS-tjenestene evalueres etter detaljerte kriterier (IPS fideletyskala) og kompetanse er viktig. Regionale ressurssentre med IPS-rådgivere er etablert. Hvert halvår arrangeres det kurs.
Fra høsten 2022 er de tidligere fysiske IPS grunn/jobbspesialist-kursene og IPS metodeveilederkursene erstattet med digitale opplæringsmoduler. E-læringsmodulene er utarbeidet av Arbeids- og velferdsdirektoratet og retter seg mot de ulike rollene i IPS.
Modulene gjennomføres i de enkelte IPS-tilbudene, eller regionalt i samarbeid med kompetansemiljøene.De kan også benyttes som verktøy for fagutvikling i teamene og knyttes opp mot en lokal opplæringsplan.
Endringene skal gjøre opplæringen mer prosessorientert, praktisk, fleksibel og tilgjengelig for IPS-tilbudene.
Metodeveiledere har et særlig ansvar for å sikre at modulene benyttes i teamet, og at modulene som retter seg mot samarbeidspartnere gjøres kjent og tas i bruk.
Disse modulene er klare:
IPS jobbspesialist:https://elearning.easygenerator.com/5594d537-b99a-4b22-bef6-10b2a8992a2b/
IPS metodeveileder:https://elearning.easygenerator.com/bbc27a9a-8e94-4b17-b0a0-607199c2e045/
Flere moduler kommer.
I tillegg til e-læringen vil Arbeids- og velferdsdirektoratet arrangere digitale workshops med ulike temaer, og eventuelt større samlinger for IPS-miljøene.
Ved spørsmål angående metodeveilederkursene, ta kontakt med Mads Kristian Johansen i AVdir.
Ressurssentrene for IPS i Bodø, Bergen, Østre Viken, Oslo og Hadeland, samt regionale IPS rådgivere, kan være behjelpelige med ytterligere praktisk opplæring, gjennom blant annet hospitering.
IPS Employment Center tilbyr både jobbspesialist- og metodeveilederkurs online.
IPS Grow har e-læring for jobbspesialister.
Et kriterium for å komme inn ved Oslo Mets kurs i Supported Employment og kvalitetsutvikling i et organisatorisk perspektiv og Høyskolen i Østfolds videreutdanning i Arbeidsinkludering og Supported Employment er at du er metodeveileder i et jobbspesialistteam innenfor Individuell jobbstøtte eller er teamleder med ansvar for kvalitetsarbeid innen Supported Employment.
Her vil du tilegne deg kunnskap som bidrar til styrket og videreutviklet kompetanse i Supported Employment med spesiell vekt på metodeveilederrollen.
Supported Employment
Vi får mange spørsmål om kurs for NAVs ansatte innen Supported Employment, som er en mer generell innfallsvinkel til arbeidsrehabilitering enn Individuell jobbstøtte, men ordinært arbeid er også et mål her. (Individuell jobbstøtte (IPS) er en type Supported Employment-metode med metodekriterer og målgrupper mm). Disse kursene finner du informasjon om på NAVs interne sider eller ved å ta kontakt med ane.marit.sto@nav.no.
Både ordføreren og kommunepsykologen har innledet bålpraten, som er fast element på samlingene
– Bli med i et fellesskap der du bidrar for deg selv og andre. Det kan ha større ringvirkninger enn du tror!
Den nasjonale ABC-kampanjen er rulla ut. Tre grep er sentrale, seier minister Vestre: Gjer noko aktivt, meiningsfullt og saman med andre
Koret, som får stadig flere medlemmer og drives av Frivillighetssentralen i bygda, rimer godt med ABC for god psykisk helse-modellen.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?