Publisert: 18. februar 2020.   Endret: 19. februar 2020
Oddvar Stenstrøm

PROGRAMLEDER: Oddvar Stenstrøm snakker med blant andre Arnhild Lauvengtidligere høyesterettsdommer Ketil Lund og helseminister Bent Høie om tvang. Hør de sju første episodene. FOTO: Per Ervland / Dagbladet.

Tvang i psykiatrien tema i ny podcast med Oddvar Stenstrøm

Tvang i psykiatrien tema i ny podcast med Oddvar Stenstrøm

Hør de sju første episodene av podcasten «Mental Helse med Oddvar Stenstrøm», som handler om bruk av tvang i psykiatrien.

-Vi ønsket å bruke andre typer virkemidler for å få en debatt om den nye tvangsloven, som vi har jobbet mye med, sier kommunikasjonssjef Kristin Bergersen i organisasjonen Mental Helse

For mye ulovlig tvang

Sammen med tidligere TV2-programleder Oddvar Stenstrøm har de laget sju podcastepisoder, der man møter ulike personer som er opptatt av temaet tvang i psykiatrien. Mental Helse mener det er altfor mye feil og ulovlig bruk av tvang innen psykisk helsevern. De setter gjennom podcasten derfor søkelys på hvorfor det blir brukt så mye tvang, selv når det er ulovlig, og på hva man kan gjøre med det. Arnhild Lauveng, tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund og helseminister Bent Høie er blant gjestene.

-Vi har latt ulike stemmer komme til orde med sine historier og innfallsvinkler, for å vise at det ikke er to streker under svaret når det gjelder den nye tvangsloven, sier Bergersen.

-Kan høre overalt

Hun er glad for å ha fått med programleder Stenstrøm på laget.

-Det har vært veldig ålreit å få med en erfaren journalist som kan stille de riktige spørsmålemne, sier hun.

Bergersen mener podcast egner seg godt for å belyse tvangstemaet.

-Det er en bra plattform for å få frem ulike stemmer og budskap. Podcast er noe du kan høre på overalt, om du er i bilen, på bussen, toget, mens du vasker huset, er ute og jogger eller bare skal slappe av. Det gjør at du  finner tid til det, sier hun.

Venter på helseministeren

Åtte episoder er på planen denne gangen, hvorav sju er publisert. 

-Vi venter på klarsignal fra helseministerens kontor for å produsere siste episode, som skal være med Bent Høie. Det blir siste episode i denne omgang. Vi har lyst til å bruke podcast videre fremover for å belyse andre temaer, opplyser Bergersen. 

Kommenter:

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen