I temaheftet «Et sted å bo, med rom for å leve» finner du stoff om ulike modeller for boligsosialt arbeid, recovery, arbeidsmiljø, kompetanseheving, tilbakemeldingsverktøy og mye mer.
AKTUELT: Inspirasjonsheftet inneholder stoff med et vidt spekter av tema, som er aktuelt for personer som jobber med boligsosialt arbeid i kommunene, politikere og brukere av tjenestene. (FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)
AKTUELT: Inspirasjonsheftet inneholder stoff med et vidt spekter av tema, som er aktuelt for personer som jobber med boligsosialt arbeid i kommunene, politikere og brukere av tjenestene. (FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)
Det nye heftet lanseres på «Et sted å bo – Webkonferanse om boligsosialt arbeid Suksessfaktorer og kunnskapsstatus», som foregår 2. og 3. mars.
NAPHAs egne rådgivere bidrar med tekster i inspirasjonsheftet, i tillegg har vi invitert inn mange spennende stemmer fra feltet.
En av disse, boligkonsulent i Trondheim kommune, Knut Svisdahl, etterlyser mer tid og ressurser til å jobbe forebyggende med bomiljøarbeid.
-Det viktigste for oss er å ha en god tilnærming til hele bomiljøet i et kommunalt bygg. Vi skal ivareta både de som blir utsatt for problemer i en bolig og de som utgjør problemet. Samtidig er det viktig å ha god tilgang og variasjon i kommunale boliger for å få til en god spredning i hele kommunen, påpeker Svisdahl.
Han forteller at de ofte kommer inn i en bolig, etter å ha fått melding om støy, kriminalitet eller trafikk av rusmisbrukere.
-Vi samarbeider tett med byens Housing First-team og psykisk helse- og rustjenester. Dersom vi hadde hatt mulighet til å være mer regelmessig i bomiljøene, kunne vi oppdaget utfordringer tidligere og oppnådd bedre kommunikasjon med beboerne.
-De ville da fått raskere hjelp fra psykisk helse og rus-tjenestene, og man kunne forebygget en god del problematikk, slår han fast.
Svisdahl gleder seg til å delta på webkonferansen.
-Det blir spennende, både til å høre innlegg fra foredragsholderne og se lanseringen av temaheftet «Et sted å bo, med rom for å leve». Det er alltid inspirerende å lære om hvordan folk jobber med boligsosialt arbeid andre steder i Norge, påpeker han.
Inspirasjonsheftet inneholder stoff med et vidt spekter av tema, som er aktuelt både for personer som jobber med boligsosialt arbeid i kommunene, politikere og brukere av tjenestene. Her kan man lese om Foyer i Bodø kommune, og om hvordan man kombinerer FACT med Housing First i Sandnes.
Man kan finne ut hvordan beboerne til Flexbo i Oslo jobber for å ta vare på natur og miljø ved Akerselva, og hvordan Housing First-teamet i Moss ivaretar brukere i koronatiden. Recovery er et stikkord.
Heftet inneholder for øvrig tips til deg som skal leie bolig, og gode råd om hvordan man kan jobbe frem et godt arbeidsmiljø, bli enda bedre på boligsosialt arbeid og bruke kommunale kunnskapskilder.
Evalueringer, samt etikk, politikk og implementering har også fått egne kapitler i heftet, som blir å finne i trykket form, samt i en digital versjon på napha.no.
Det var ett av poengene, da Fremsam, nettverk for helsefremmende samfunn, arrangerte nettverkssamling om bærekraft og folkehelse.
– Vi vil forske på hvordan deltakerne opplever å komme tilbake til arbeidsstedet sitt med «naturen i ryggsekken», sier Lerstein og Jones
– Spesialisthelsetjenesten var god å ha, da midlene rant ut, og kommunene ikke klarte å prioritere å støtte Recovery Ressursbase
– Det kan demme opp for negativ utvikling, både menneskelig og økonomisk, sier Petter A. Linstad, folkehelsekoordinator i Eidskog kommune.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?