Publisert: 07. november 2017.   Endret: 09. november 2017
Solveig Bartun Rob, erfaringskonsulent, Kronstad DPS

I NAPHA-TV 8. november: Se foredrag med blant andre Solveig Bartun Rob i livestream på napha.no 8. november fra kl. 10:00 (FOTO: Katrine Sunde)

-Psykologer bør jobbe forebyggende og tilgjengelig

-Psykologer bør jobbe forebyggende og tilgjengelig

Erfaringskonsulent Solveig Bartun Rob snakket til psykologer fra hele landet på nasjonal konferanse 8. november. Se opptak fra foredag og paneldebatt på konferansen.

Psykologenes rolle i kommunenes behandlingstilbud innen psykisk helse og rus er tema når Nasjonal nettverkssamling for psykologer i kommunene 2017 som startet 8. november. 400 psykologer, ledere, fylkesmenn og andre deltar.

Se opptak fra konferansen om behandlingstilbudet i kommunene

Vi streamet fra konferansens første dag. Nå er opptakene fra foredrag og paneldebatt tilgjengelige på napha.no.

Sterk formidler

Solveig Bartun Rob, erfaringskonsulent ved Kronstad DPS, er kjent for sin formidling om håpets betydning og bidrag til brukermedvirkning i tjenestene. Hun er blant flere dyktige foredragsholdere som er invitert til konferansen. I foredraget vil hun også snakke om hvor viktig det er å få hjelp tidlig, før man blir dårligere.

-Derfor er det forebyggende arbeidet så viktig, sier hun.

Fra tungvint til tilgjengelig

Tilgjengelighet er også avgjørende, ofte og nært der man bor.

-Det er lett å gi opp, når man ikke kan snakke med psykologen ut over en gang pr. måned, og må reise til en annen kommune, sier hun.

Nyttige, relevante lavterskeltilbud bør være innen rekkevidde, ikke mange ledd unna.  

-Da jeg selv ble skrevet ut, hadde jeg oppdaget hvor glad jeg var i turer i naturen. Det å være i aktivitet ute, var blitt et vendepunkt for meg, men det skulle ta seks uker før jeg fikk bli med på et slikt tilbud, forteller Bartun Rob.

Se Solveig Bartun Robs foredrag, og hele sendingen fra 8. november i NAPHA-TV. 

Maria Jahrmann Bjerke, statssekretær i Helse- og omsorgsdebartementet, filosof Arne Johan Vetlesen og jurist Christian Zimmerman er blant andre foredragsholdere. Sendingen inneholder også paneldebatt om hvor viktig diagnostisering er for behandling.

Les fullt program for samlingen.  

 

 

Kommenter:

Mer om

psykologer.i.kommunene

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen