Publisert: 16. februar 2016.   Endret: 22. februar 2016
may-britt moser

NOBELPRISVINNER: May-Britt Moser er en av foredragsholderne på Psykologdagene 2016. Ensomhet, den vanskelige pasienten og arbeid ved internasjonale kriser er også noen av temaene. (FOTO: Geir Mogen, NTNU).

Moser til Psykologidagene 2016

Moser til Psykologidagene 2016

For sjuende år på rad arrangerer studenter i Trondheim Psykologidagene. Nobelprisvinner May-Britt Moser kommer for å holde innlegg.

Moser, som er psykolog, hjerneforsker og professor i nevrovitenskap ved NTNU, skal fortelle om sin forskning på arrangementet. Hun, ektemannen Edvard Moser og John O`Keefe mottok i 2014 Nobelprisen for sin forskning på gitterceller i hjernen.

Årets tema er «Å rive ned tabu - i møte med mennesket», og foredragene  favner bredt.

Filosof Lars Svendsen kommer for å snakke om ensomhet. Hva gjør ensomhet til ensomhet, og til noe annet enn å være alene?

Å hjelpe ved internasjonale kriser

Sykepleier Venke Aarethun og psykiater Svein Staff skal holde en workshop, der deltagerne får innblikk i utfordringer  mentalhelsearbeidere møter i internasjonale kriser og katastrofer.

Begge har i mange år arbeidet med krisehjelp, utdanning, veiledning og institusjonsbygging for palestinske flyktninger i Midt-Østen. De har bred erfaring med psykisk helsearbeid rettet mot flyktninger, innvandrere, samt mot kollegaer som kommer fra internasjonale operasjoner.

Den vanskelige pasienten

Svein Staff skal også holde innlegget «Den vanskelige pasienten» ved Psykologidagene. Hva gjør man egentlig når man møter en pasient man ikke kommer noe vei med?

Vinner av Tabuprisen 2015 fra Rådet for psykisk helse, Målfrid Frahm Jensen, skal holde innlegget «Psykiske lidelser - tabu, dikt og mestring». Hun har bred erfaring fra psykisk helsevern som pasient, pårørende, ansatt og tillitsvalgt, og har blant annet gitt ut seks diktsamlinger.

Fokus på stigmatiserende og tabubelagte temaer

Psykologidagenes nettsider slår fast at årets arrangement har som mål å bidra til å ufarliggjøre tabubelagte temaer og stimulere til økt debatt og åpenhet.

Man ønsker økt fremtidig forskning på stigmatiserte og tabubelagte deler av samfunnet, og håper at PD16 kan bidra til å inspirere studenter og fagpersoner til å øke fokuset rundt årets tema.

Nyttig stoff fra Psykologidagene 2015

Også i fjor klarte studentene å få kjente navn på lista over foredragsholdere. Per Fugelli, Kathryn Bowers, Inga Marte Thorkildsen, Ole Jacob Madsen og den amerikanske psykiateren Allen Frances var blant de som holdt innlegg.

Se dem på YouTube:

 

 

Psykologidagene 2016
  • Er åpent for alle, også ikke-studenter.
  • Foregår 7. -8. mars. Temaet er «Å rive ned tabu - i møte med mennesket».
  • Psykologidagene er et årlig, non-profitt arrangement ved Psykologisk Institutt på NTNU. Det startet i 2010 som et lite og internt arrangement og har vokst seg større for hvert år.
  • Psykologidagene initieres av studentorganet Psykologisk Fagutvalg, og gjennomføres utelukkende av frivillige studenter fra alle retninger ved Psykologisk Institutt.
  • Psykologidagene ble startet for å styrke samarbeidet mellom linjeforeningene ved psykologistudiene ved NTNU, presentere et håndplukket utvalg fra fagfeltet, samt åpne opp for å tenke annerledes rundt psykologien og dets rolle i samfunnet.

KILDE: psykologidagene.no

Kommenter:

Mer om

faglig.kvalitet dokumentasjon.og.evaluering kompetanseutvikling foredrag forskning studenter nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen