Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 34

Siste nytt

ACT Moss og Indre Østfold
Landets første ACT-team 10 år Kommuneoverlege så at tjenestene til de med alvorlige rus- og psykiske lidelser var for oppstykket, og begynte å lete etter løsning.
Ida Marie Mørk Snopestad
-Tar tid å bli god på å hjelpe mennesker med alvorlige psykiske lidelser -Gevinsten er stor når man får den tiden, sier lederen for Norges eldste ACT-team, som fyller 10 år.
Stian Reinertsen, Trondheim, 25.8.17
Kommuner, søk midler til forskning og innovasjon! Forskning som utvikler psykisk helse og rusarbeidet i kommunene, kan få midler gjennom FORKOMMUNE. 6. september er neste søknadsfrist.
15556011 trist
Kurser kommunalt ansatte i å forebygge selvmord Rita Småvik, som jobber ved RVTS, holder kurs i selvmordsforebygging for kommunalt ansatte. –Responsen vi får gir en klar pekepinn på at folk synes det er nyttig, sier Småvik.
NAPHA inngangsdør
Grunnopplæring i feedback-informerte tjenester Her finner du en oversikt over hvem som kan gi grunnopplæring i FIT / KOR.
Kirsten Sleveland Johnsen og Bent Høie
Helseministeren vil ha mer Rask psykisk helsehjelp -Jeg håper flere kommuner bygger opp slike lavterskeltilbud framover, sier helseminister Bent Høie.
Arnhild Lauveng (foran), fv.: Einar Heiervang, Lene Falgaard Eplov, Arnstein Finset og Ingunn Skre.
Viktig doktorgrad om mulighetene til å vokse som menneske Arnhild Lauveng har undersøkt om livskvaliteten til de med alvorlige og langvarige psykiske helseutfordringer blir stimulert av et skolemiljø sammenlignet med et tradisjonelt behandlingsmiljø. 21. august disputerte hun for doktorgraden.
Deltakere NAPHA-SPOR-skrivekurs 17 f.v.: Even Øiestad, Ingebjørg Gjesvik, Vibeke Steffensen, Hanne Karijord og Morten Brodahl
Spennende stemmer i nytt Psykisk helse og rus I siste nummer av tiddskriftet Psykisk helse og rus kan du lese hva to sykepleiere, en erfaringskonsulent og en miljøterapeut har på hjertet. Lojalitet, språket vi bruker, tiltak for eldre med demens, og betydningen av å dokumentere praksis, er tema disse forfatterne brenner for.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Camp Bragdøya2
Adventure and Wilderness Therapy med røtter og fremtid Kanadiske Nevin J. Harper spår en positiv fremtid for Adventure and Wilderness Therapy i Norge og Norden. Fagfeltet tar utgangspunkt i aktivitet og opplevelse i natur og villmark som behandling innenfor psykisk helse og rus.
Ankomst Bragdøya - båt med folk - 2017
Camp Bragdøya for første gang Et norsk, nordisk og større internasjonalt miljø var samlet på Bragdøya i mai til fagkonferanse om natur- og villmarksopplevelser anvendt i psykisk helse- og rusarbeid. Det ble en suksess.