Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 35, 2017

Siste nytt

Bent Høie
Regjeringen med ny strategi for god psykisk helse Psykisk helse som likeverdig del av folkehelsearbeidet er ett av hovedmålene i regjeringens nye strategi for god psykisk helse. Unge pekes ut som viktigste målgruppe.
Griller pølser på bål
Ble kamerater via ACT-teamet -Vi har blitt litt kompiser gjennom turer og aktiviteter som ACT-teamet har arrangert. Det er veldig ålreit, sier to av brukerne av Moss ACT-team.
Tone Larsen Hoel (t.v.) og Anne Grethe Erlandsen
Vil ha mer vekt på venner og familie i psykisk helsearbeid Slutt på å se pårørende som brysomme, mer vekt på familie- og pårørendearbeid i psykisk helseutdanningene og et mer fleksibelt lovverk. Det er blant anbefalingene fra Toppmøte 2017.
Holder kurset Recovery-min prossess, f.v.:Tor Arne Riskedal, Ronny Skalle, Aleksander Skålevik og Silje Gundersen
Fikk Manda-prisen for utmerket recoverystøtte Kurset "Recovery-min prosess!" ble kåret til vinner av Manda-prisen i Haugesund i dag, etter en valgkamp som spisset seg til med flammende innlegg og en spennende avstemming på stedet.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Linda Svorken, psykolog i BUP og Bente Ødegård, psykolog i Tromsø kommune.
Kommunen og spesialisthelsetjenesten hjelper unge I Tromsø samarbeider kommune og spesialisthelsetjeneste om et team som gir rask psykisk helsehjelp til barn, unge og deres familier.
Brukermedvirkning ved et aktivitetssenter I en eksamensoppgave fra Universitet i Agder, utforsker Sverre Aune brukermedvirkning ved et aktivitetssenter i Kristiansand. Han tar i bruk både film og teori for å forklare hva begrepet innebærer i praksis.
18853146 klode
-Økt innsats for en bærekraftig klode kan gi bedre psykisk helse - Vi trenger å føle at vi har innvirkning, også når det gjelder å ta vare på kloden. Hjelpeløshet kan gi psykiske plager, sier humanbiolog Terje Bongard.