Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 43

Siste nytt

Friske ideer - Extrastiftelsen
Ungdom må involveres i forebyggingen Stress, psykiske helseplager og søvnmangel fører til at mange dropper ut av skolen, og får et svært dårlig utgangspunkt til voksenlivet. Det er på tide å ta tenåringens behov om bedre søvn på alvor.
RPH-Kristiansund 2016
Få bedre psykisk helse via internett Kommunene Kristiansund, Molde, Kristiansand og Notodden tilbyr nå gratis veiledet selvhjelp via internett, som en del av behandlingstilbudet i Rask Psykisk Helsehjelp.
Jan-Ole Hesselberg, fagsjef, Extrastiftelsen
Råd når du skal søke midler fra Extrastiftelsen Nærmere 90 prosent av søknadene som kommer inn, må Extrastiftelsen si nei til. Det kan være nyttig å bli dyktigere til å søke.
Arbeidsgruppe forskningskonferanse NAPHA
Stimulerer til forskning i kommunene Forskning er på vei inn i kommunene. Hvordan budsjettere godt, søke midler og få til brukermedivirkning i et forskningsprosjekt? Forskningskonferansen denne uken gir svar.
Anette Mjelde
Flere veier til penger for Rask psykisk helsehjelp -Rask psykisk helsehjelp har flere muligheter enn de kanskje tenker over til å søke midler, sier avdelingsdirektør Anette Mjelde i Helsedirektoratet.
manning og Greenwood
Rom for kreativitet i Housing First -Prinsippene må følges, for ellers er det ikke Housing First. Men ulike steder kan skape sine egne utgaver av modellen.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

fellesskap
Erfaringer med brukerinvolvering i forskning Involvering av personer med psykiske helseproblemer i forskning utfordrer det dominerende kunnskapsgrunnlaget. En nylig publisert artikkel beskriver erfaringer fra Storbritannia og Norge.