Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt, uke 46, 2017

Denne uken ble årets pårørendekommune kåret. Prisen er opprettet i samarbeid mellom Pårørendesenteret, BarnsBeste, NAPHA, PIO, NK LMH, NKS Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge og Pårørendealliansen. Dette, og flere aktuelle saker fra napha.no:

Siste nytt

Bent Høie og prisvinnere Årets pårørendekommune
Ålesund kåret til årets pårørendekommune Helseminister Bent Høie (H) delte mandag 13. november ut pris til Ålesund som «Årets pårørendekommune».
Lisbeth Slyngstad, rådgier i psykisk helse, team helse og omsorg, Ålesund kommune
Prisbelønt for bredt tilbud til pårørende Ålesund kommune har et tilbud til pårørende uavhengig av diagnoser og aldersgrupper. Blant det banebrytende er arbeidet som skal være til hjelp for barn som er pårørende.
4183476 trist jente
Når barn og unge sliter, og det er vanskelig å hjelpe Familiemøtet kan være en god løsning da. Arbeidsformen, som er utviklet av pensjonert overlege Olav Eldøen, brukes nå i flere kommuner.
Brukerstyrte sengeplasser COLOURBOX27973946
Første doktorgradsstudie på brukerstyrte sengeplasser - Brukerne mestrer og kjenner selv når de trenger hjelp, sier forsker Inger Elise Opheim Moljord. I sin doktorgradsavhandling ved NTNU har hun sett på effekten av brukerstyrte sengeplasser.
Nettverk for ACT og FACT i Oslo
Nettverk for ACT/FACT-team i Oslo – Vi ser at det er behov for en møteplass og felles læringsarena. Målet med nettverket er å bidra til etablering og drift av ACT/FACT-team, sier Stig Hermann Nygård, seniorrådgiver i Fylkesmannen i Oslo og Akershus.
8380047 gutt
Ludvig som min pårørende Da Ludvig var tre år, ble jeg veldig syk. Jeg hadde vært gjennom et samlivsbrudd med faren hans, jeg hadde en jobb som gjorde det vanskelig å ha stabilitet i livet, og jeg var alene med et lite barn.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Rundt bålet
INSPIRE på norsk Måleverktøyet INSPIRE er utviklet for å drive psykisk helsearbeid i retning recovery. Verktøyet måler den enkeltes opplevelse av den recoverystøtten de mottar fra sin helse- og sosialarbeider.