Publisert: 26. september 2018.   Endret: 27. september 2018
Bo og Jill

MÅ KLARE SEG SELV: Søsknene Bo og Jill må klare livet i stor grad på egenhånd, i filmen Føniks som har premiere 12. oktober. FOTO: Euforia film. 

Ny film om barn av foreldre med psykiske helseproblemer

Ny film om barn av foreldre med psykiske helseproblemer

Maria Bonnevie spiller moren i filmen Føniks, som har premiere 12.oktober. Den handler om barn av foreldre med psykiske helseproblemer.

Føniks foregår i Oslo i dag og strekker seg over fem dager. Jill og lillebroren Bo vokser opp hos sin mor som ikke mestrer omsorgsrollen, og barna må ta ansvar i altfor ung alder. De har måttet lære seg å håndtere moren Astrids (Maria Bonnevie) plutselige humørsvingninger og skjøre selvtillit.

Personlige erfaringer

-Føniks handler først og fremst om barn som må ta voksenrollen i for ung alder, sier regissør Camilla Strøm Henriksen.

Henriksen bygger filmen i stor grad rundt personlige erfaringer.

-Jeg vokste opp med å måtte ta mye ansvar i barndommen og ungdommen. Jeg hadde en yngre bror og vi bodde sammen med moren vår, som var psykisk ustabil. Foreldrene våre var skilt og far var stor sett fraværende. Mye av tilværelsen dreide seg om å få familien til å fungere, forteller hun.

Napha.no kommer tilbake med et lengre intervju med regissøren etter premieren, som er 12. oktober.   

Deler ut pårørende-pris 17.oktober

Moren i filmen spilles av Maria Bonnevie, mens faren spilles av Sverrir Gudnason. Sistnevnte er kjent fra blant annet Wallander-serien. Søsknene Bo og Jill er filmens hovedpersoner.  

17. oktober deles prisen Årets pårørendekommune ut av helseminister Bent Høie. Det er blitt nominert nærmere 100 kommuner, for deres arbeid rettet mot pårørende til mennesker som har psykiske eller andre problemer. Ålesund vant i fjor, som var første året prisen ble delt ut. NAPHA er blant flere aktører som står bak prisen.

Maria Bonnevie (t.v.) som moren i filmen Føniks.

Kommenter:

Mer om

nyheter barn.som.pårørende

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen