Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt, uke 22, 23, 24 og 25, 2018

Her får du et fyldig nyhetsbrev med nyhetssaker, reportasjer og praksiseksempler mm. fra juni. Vi har ikke tatt ferie enda, det kommer mer interessant fra NAPHA også neste uke! 

 

 

Siste nytt

skriver, blokk, mann, gul t-skjorte, nært
Nytt etterutdanningstilbud: Recovery og sosiale nettverk I løpet av et år får du dypere innsikt og ferdigheter i recoveryorientert praksis. Løpende opptak til dette kurstilbudet ved Universitetet i Agder foregår frem til 10. august.
åpning padova
-Slik kan hjemløshet forebygges Den tredje internasjonale Housing First-konferansen ble åpnet i Padova i går. Forebygging av hjemløshet var et tema på åpningen, og ja, det er helt konkrete tiltak som kan gjøres.
29972796 yoga
Nytt fagutviklingsprosjekt: Yoga hjelper i avrusning Yoga kan hjelpe mot psykiske plager og/eller rusproblematikk. Et fagutviklingsprosjekt ved Klinikk for psykisk helse og rus, Vestre Viken, har vist så gode resultater at det blir et fast tilbud.
to i padova
NAPHA fortalte om Housing First-arbeid på internasjonal konferanse På Housing First-konferansen i Padova holdt NAPHA-medarbeidere et innlegg der de fortalte om utfordringer med å jobbe med hjemløse i en nordisk velferdsstat.
padova par
-Fantastisk at den tredje internasjonale Housing First-konferansen endelig er i gang -Når vi tar imot deltakerne på konferansen i byen vår Padova, har vi samme mål som ellers i Housing First. Vi vil få folk til å føle seg velkomne, sier Fransesca og Marta.
fotland og franzen
-Vi ansetter personer med et varmt hjerte og en klar hjerne -Det er viktig for oss å ansette personer som er virkelig engasjerte i Housing First, sa Elisabeth Franzen fra Housing First-teamet i Bergen, til et internasjonalt publikum på en konferanse i Padova, Italia.
Anne B.G. Fjelnset
Bli med i Housing First-nettverket på Facebook Jobber du med Housing First, eller er du interessert i hvordan man kan gå i gang, om man vil gi hjemløse en ny start? Se video om Housing First-nettverket, som nå har kommet på Facebook.
Silje Kaspersen, forsker, SINTEF
Landsomfattende brukerundersøkelse om psykisk helse og rustjenester i kommunene er i gang Helsedirektoratet ønsker brukernes tilbakemeldinger om hvordan de opplever det kommunale tilbudet. NAPHA oppfordrer til deltakelse i undersøkelsen KOMHELSE 2018.
Robert Smith
Rask psykisk helsehjelp gir bedre resultater enn vanlig oppfølging Nye tall fra Folkehelseinstituttet viser markant bedre resultater av Rask psykisk helsehjelp enn vanlig tilbud for mennesker med depresjon, angst eller søvnproblemer.
Ankomst Bragdøya - båt med folk - 2017
Camp Bragdøya for første gang Et norsk, nordisk og større internasjonalt miljø var samlet på Bragdøya i mai til fagkonferanse om natur- og villmarksopplevelser anvendt i psykisk helse- og rusarbeid. Det ble en suksess.
johanne opheim
-Har fått klare råd om hvordan vi kan lykkes i folkehelsearbeidet -Jeg har lært særlig tre ting på brobyggerkurset, som jeg skal ta med meg til Meldal kommune: Interessentanalyse, refleksjon over egen rolle, og å lytte mer til samarbeidspartnere.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Christine Svindland (Kvinesdal kommune), Kaja Gudde (Kvinesdal kommune), Susan Tobiassen (Flekkefjord kommune), Bodil Bakkan Nilsen (prosjektkoordinator Helsenettverket i Lister) og Silje Ulland Tjorteland (Flekkefjord kommune).
På vei mot systematisk tilbakemelding i Lister Gjennom prosjektet endringspraksis satser kommuner helt sør i Norge på recovery, FIT/KOR og nettverksterapi for å involvere brukerne i utviklingen av gode tjenester.
norse
Digitalt tilbakemeldingsverktøy gir felles mål for klient og behandler NORSE, Norwegian Outcome Response System for Evaluation, er et digitalt tilbakemeldingssystem som kan komme til å endre måten helsearbeidere jobber på.
051
Fotball mot psykiske problemer Fotballklubben Notts County har blitt en viktig arena for fellesskap og sosial inkludering for mennesker med ulike behov for støtte.
little og paulssen
-Kanskje kan deltakerne se på jobben sin med litt andre øyne -Vi er meget fornøyde med kurset. Deltakerne var fantastisk engasjerte. Det var tydelig at de var sugne på kunnskap om hvordan de kan få til folkehelsearbeid i sin kommune.
hf kristiansund
Housing First-teamet i Kristiansund vil være tro mot modellen –Vi ønsker ikke bare å være en ordinær bo-oppfølgingstjeneste, men et rendyrket Housing First-team, sier prosjektleder Svein-Arve Sivertsen.
19580253 vekst
BrukerPlan får frem ressurser Resultatene fra BrukerPlan hjelper til med å legge gode strategier til det beste for brukerne, oppsummeres det fra en fagdag i Bydel Grünerløkka.
Gruppekurs
Magi kan oppstå på kurs Deltakerne på "Tankens kraft" får utvidet sin kunnskap om angst og depresjon. De får også verktøy og strategier for å mestre sine utfordringer på egen hånd. For mange bidrar det til en bedre hverdag.
24537213 yoga
Kanskje kan yoga hjelpe pasienten din Ønsker du å starte et yogatilbud for personer som sliter med den psykiske helsa? Her er noen tips fra Vestre Viken. Der har man brukt yoga i avrusning, med suksess.