Publisert: 26. mars 2020.   Endret: 26. mars 2020
Fra live-TV-studio

PROGRAMLEDERE: Marie Strifeldt (t.v) og Abdinor Mahamed leder en sending på Ung i BGO TV. FOTO: Marius Pettersen.

Bruker live-TV og chat for å nå ut til unge som trenger noen å prate med

Bruker live-TV og chat for å nå ut til unge som trenger noen å prate med

-Digitale flater blir veldig viktige i krisetider, mener prosjektleder og erfaringskonsulent Marius S. Pettersen i Bydel Gamle Oslo.

Et nytt tilbud om live-TV og chat kom i gang etter at ordinære tjenester rettet mot unge med psykisk helse- og rusproblemer er blitt stengt eller sterkt redusert som følge av korona-krisen.

Ny kompetanse og erfaring

Marius Pettersen er ansatt i Utviklingssenteret for psykisk helse- og rusarbeid i bydelen, og leder nå arbeidet med å ta i bruk digitale plattformer for å kommunisere med ungdom fra 12 til 25 år i bydelen. På kort tid har de opparbeidet seg både ny kompetanse og nye erfaringer.

-Vi startet arbeidet for få dager siden. Det har vært krevende, men lærerikt. Korona-utbruddet er vanskelig og sårt for mange. Vi opplever at tjenestene blir sårbare og at det er ekstra viktig å nå ut til ungdomsgruppa, forteller Pettersen.

Chat – også for fremtida

I bydelen i hovedstaden ble det raskt tenkt kloke tanker, og «Ung i Bydel Gamle Oslo Chat» ble til. Chaten er et av flere krisetiltak lokalt, og bemannes av ungdomstjenestene i Bydel Gamle Oslo.

-Jeg kjenner at det er godt å se resultater. Det å hjelpe unge mennesker i kontakt med tjenestene i en sårbar tid er viktig, mener prosjektlederen.

Han tror chat-tilbudet også vil bestå når hverdagen normaliserer seg igjen.

-Jeg tror at det vi lærer i denne prosessen er verdifullt, og jeg håper at vi i bydelen fortsatt kan drive chat selv om det per dags dato er et krisetiltak, sier Pettersen.  

Live-stream TV

I tillegg til chatten har bydelen rigget til et livestreaming TV-studio. Ung i BGO TV gikk på luften for aller første gang 17. mars kl. 19.00-20-00, og skal i første omgang vare så lenge krisen pågår. Utgangspunktet for TV-sendingene er en mobil-app som samler ulike aktiviteter for barn og unge i bydelen, og nå utvider de altså tilbudet til å bli live TV via Facebook-siden Ung i Bydel Gamle Oslo.

-TV-studioet gir oss muligheten til å studere hvordan vi kan skape digitale møteplasser for unge. For oss er dette nytt og spennende. Vi høster nye erfaringer, og dette skaper også gleder, sier Pettersen.

Konkurranser og gjester

Han forteller at de for eksempel har ulike konkurranser.

-Denne uka har vi hatt musikkonkurranser blant de som har deltatt i sendingen. Neste uke skal vi ha konkurranser også for de som ser på, sier Pettersen.

De har aktuelle gjester, som deltar på video fra sin egen mobiltelefon hjemmefra.

-Vi har hatt med oss en skolepsykolog, og i neste uke håper vi å få med oss helsesykepleier, samt flere ungdommer fra bydelen. Vi har diskutert tema som for eksempel ensomhet, hvordan man tar vare på hverandre når man må være hjemme, sier han.

De prøver også å ha det gøy.

-I går så var det en som satte i gang triksekonkurranse med doruller, som er et stunt fra sosiale medier som retter seg mot hysterisk hamstring av doruller, sier han.

Henvendelser fra hele landet

Prosjektlederen og erfaringskonsuleten opplever at tilbudet de nå har lansert i Oslo skaper oppmerksomhet også andre steder i Norge.

-Det har kommet henvendelser fra hele landet om hvordan andre også kan gjøre det samme som oss. Så behovet for nye digitale løsninger er tydelig og sterkt for mange, spesielt når vi er i en nasjonal krise, sier Pettersen.

Drahjelp fra Ung Arena

Marius S. Pettersen tror slike digitale tilbud som de nå oppretter i Gamle Oslo har potensiale til å nå ut til veldig mange flere.

-Vi har hatt samarbeid med Ung Arena som så langt har gjort et viktig arbeid for å nå ut til ungdommene. Nå tar vi et steg videre, og utforsker muligheter også for fremtida, avslutter prosjektlederen.

Tilbudet er driftet i samarbeid med barne- og ungdomstjenestene i bydelen.

Prosjektleder Marius Pettersen.

Kommenter:

Mer om

nyheter koronakrisen praksiseksempler barn.og.unge koronakrisen.og.psykisk.helsearbeid korona

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen